Financieel Weetjes

Goedkoop pakketten versturen

Je moet natuurlijk betalen om pakketten te versturen, maar de hoeveelheid die je betaald ligt helemaal aan welke keuzes je als verzender maakt. Door rekening te houden met de tips in dit artikel kan je als verzender je volgende pakket versturen zonder te hoge kosten te hoeven betalen.

Verzekering

Het is altijd belangrijk voor jezelf om te bepalen of een verzekering van je pakket van toegevoegde waarde is. Als je bijvoorbeeld een pakket verstuurd waarvan de totale waarde iets meer dan tien euro is of misschien zelfs minder, dan is er een grote kans dat de totale waarde van het pakket niet rendabel is vergeleken met de kosten die gepaard gaan met een verzekering. Uiteraard verandert de situatie als je pakketten verstuurt met een waarde van een paar honderd euro. Bedenk altijd of het laten verzekeren van een goedkoop pakketje wel al die toegevoegde kosten waard zijn. Cheap Cargo is een bedrijf die dit aanbiedt.

Vergelijk verzenddiensten

Een pakket versturen gaat via verzenddiensten. De kosten voor het versturen van een zijn bij iedere verzenddienst weer anders en ook zijn bepaalde verzenddiensten betere keuzes als jij zelf rekening wilt houden met bepaalde punten, denk bijvoorbeeld aan verzendduur, nationale of internationale verzendopties, milieu-overwegingen en natuurlijk het prijssysteem.

Er is ontzettend veel keuze en ontzettend veel om rekening mee te houden. Gelukkig zijn er veel websites die je helpen in het maken van deze vergelijkingen. Zo kan je makkelijk de opties bij verschillende verzenddiensten bekijken en nagaan in hoeverre ze overeenkomen met jouw wensen en budget. Door het maken van deze vergelijkingen kan je direct zien wat voor jou nu echt de beste en goedkoopste optie is.

Gebruik afhaalpunten

Ook handig: maak gebruik van afhaalpunten, in plaats van het pakketje aan de deur te versturen. Op afhaalpunten worden veel pakketjes in één keer afgeleverd, waardoor het voor het verzendbedrijf een goedkopere optie is. Vaak zijn deze afhaalpunten centrale punten.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *