Weetjes

Bouwstoffen voor een gezond en vitaal leven

We vinden het allemaal belangrijk om gezond te zijn. Maar het daadwerkelijk gezond leven vinden we lastiger. Zeker nu er zoveel te doen is achter onze computer en telefoon, zitten we veel meer stil. Ook is er zoveel fastfood te verkrijgen met heerlijke verslavende suikers, dat we moeilijk gezond kunnen eten. Maar er zijn wat dingen die je wel kan toepassen in je leven waardoor je vitaler gaat leven. Misschien ga jij hierna wel naar een honingwinkel.

Supplementen

Supplementen is een goede start naar een gezonder leven. Het is ook een makkelijke stap die je kan nemen en zeker belangrijk voor uw lichaam en geest. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gehoord van koninginnebrij? Het wordt ook wel Royal jelly genoemd en is een product dat net als honing komt van de bijen. Het middel wordt ingezet bij oververmoeidheid, dus ook als u zich nu niet fit voelt, kan dit wel eens goed gaan helpen. Ook zijn vitamine D en omega 3 onmisbaar. Hiervan voelt u snel effect en ze zijn bewezen effectief.

Eiwitten

Eiwitten zijn voedingsstoffen en bouwstoffen in één. Ze zijn heel erg belangrijk in het dieet van een fit persoon. Je kan ze plantaardig binnen krijgen door bijvoorbeeld graanproducten en peulvruchten, maar ook door dierlijke producten. Hierbij kan je denken aan eieren en vlees. Tegenwoordig heb je ook eiwitpoeder in allerlei vormen en maten en smaken. Veel atleten drinken hiermee eiwitshakes na het sporten.

Koolhydraten

Ze zijn nogal gevreesd, die koolhydraten. Je zou er dik van worden. Onzin natuurlijk. Ze zijn hartstikke nodig voor een fit lichaam. Ze geven erg veel energie af waardoor we de hele dag goed doorkomen. Als je het over vitaal zijn hebt dan zijn koolhydraten onmisbaar. Eet dus veel volkoren brood of pasta!


De combinatie van de dingen hierboven zorgen ervoor dat u een fitter en vitaler leven gaat leven.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *