Weetjes

Hoeveel geld ben ik kwijt om een bus te huren?

Het is iets dat u steeds vaker ziet: mensen willen een dagje uit met hun collega’s, vrienden of familie, maar niemand heeft zin om te rijden. Een goed alternatief is dan om er eens over na te denken om een bus te huren. Er zit dan wel een prijskaartje aan vast, maar iedereen kan lekker een borrel doen en hoeft zich niet druk te maken over het vervoer. Maar hoeveel geld bent u precies kwijt voor busverhuur? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Welke factoren dat dan zijn, leggen we u hieronder uit

1)     Datum en tijd

Uiteraard zijn de datum en de tijd wanneer u van A naar B (en weer terug) wilt worden gebracht van belang voor het bepalen van de prijs voor het huren van een bus. Sommige groepen willen enkel een avondje weg, terwijl er ook gezelschappen zijn die een hele dag of zelfs meerdere dagen weg willen. Het aantal uren die de chauffeur uiteindelijk maakt, heeft natuurlijk invloed op de uiteindelijke prijs.

2)     Vertrekplaats en bestemming

Andere factoren die relevant zijn voor de prijs, zijn de vertrekplaats en de bestemming van de reis. Waar wilt u starten en waar wilt u heen? Bovendien is het van belang of er onderweg misschien nog mensen moeten worden opgehaald. Het aantal kilometers dat de bus maakt, is vanzelfsprekend leidend voor hoe veel geld het busverhuur moet kosten. Hoe langer de tocht, hoe hoger het prijskaartje zal worden.

3)     Aantal personen

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat ook het aantal personen belangrijk is voor het bepalen van het bedrag wat u aan het touringcarbedrijf verschuldigd zult zijn. Wanneer er een grotere groep moet worden vervoerd, moet er logischerwijs ook een grotere bus worden ingezet om iedereen te kunnen vervoeren. Meer personen betekent een grotere bus en dus een hogere totaalprijs. Echter, wanneer u met meer personen bent, kunt u het totaalbedrag ook door meer mensen delen als iedereen een deel betaalt. Wellicht dat het dan uiteindelijk per persoon niet heel veel scheelt. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *