Financieel Ondernemen

De voordelen van zakelijk leasen

De voordelen van zakelijk leasen

Een auto is een dure aankoop. Ook het onderhoud van een auto kan erg oplopen. Omdat ondernemen al duur genoeg is en genoeg zorgen met zich meebrengt, kan het een interessante overweging zijn om zakelijk te leasen. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee die we in deze blog graag even uitlichten.

Een leasevorm voor iedereen

Veel leasemaatschappijen bieden verschillende leasevormen, zodat er altijd een goede optie bij zit die past bij jouw budget. ALD Automotive biedt bijvoorbeeld ‘operational lease’, ‘shortlease’ en ‘occasion lease’. Bij operational lease krijg je de meeste service, een shortlease geeft de mogelijkheid tot variabele kosten en opzegging, zo zit je er nooit langer aan vast dan je wil en met occasion lease kun je nog meer besparen op de maandelijkse kosten, door toch een tweedehandsauto te rijden.

Lage maandelijkse kosten

Zoals eerder benoemd zijn auto’s nogal duur. Vooral als je een nieuwe aanschaft. Daardoor settelen mensen vaak voor een tweedehandsauto waar ze soms ook niet helemaal tevreden mee zijn. Een auto leasen kan dit oplossen. Door een auto te leasen kun je tegen een laag maandelijks bedrag toch een gloednieuwe auto rijden. Met een leaseauto heb je namelijk geen aanschafkosten, welke enorm hoog kunnen zijn voor een mooie auto, én je hoeft zelf geen reparatie en onderhoud te verrichten en betalen. Hierdoor blijven de kosten niet alleen laag, maar weet je ook altijd precies hoeveel de auto je gaat kosten. De maandelijkse kosten blijven namelijk altijd gelijk. Dit scheelt niet alleen een hoop geld, maar ook een hoop zorgen om de auto.

Zelf de looptijd bepalen

Zoals hierboven benoemd is een groot voordeel van leasen ook dat je zelf kunt bepalen hoelang je een auto wil leasen. Zo kun je voor een korte periode kiezen als je er een tijdelijk nodig hebt en kun je makkelijk van de auto af als het financieel toch even moeilijker wordt.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *