Weetjes

De meest gestelde vragen over ladderveiligheid op de werkvloer

Tijdens ons meest recente veiligheidssymposium werd ons onder de aandacht gebracht dat veel mensen meer wilden weten over ladderveiligheid, opslag en gewoon algemene informatie. Uit deze feedback hebben we een lijst met informatie verzameld op één gemakkelijke plek om alles weer te geven wat je ooit zou willen weten over ladders.

Wat zijn de beste beschikbare opslagoplossingen voor ladders?

Om deze lijst af te sluiten, willen we het hebben over de beste eigenschappen waarnaar u moet zoeken in uw ladderopslagoplossing. In het ideale geval wilt u een locatie die veilig is en beschermd is tegen factoren van buitenaf. Dit geeft je twee opties die realistisch kunnen worden gebruikt, met voor- en nadelen voor beide. Deze opties zijn een garage / magazijn of ladderrekken op een vrachtwagen.

Hoewel een garage / magazijn de absoluut beste locatie is, aangezien uw DIRKS ladders van Klimexpert buitengewoon goed beschermd zijn tegen de omgeving en veilig zijn, zijn er enkele problemen die deze locatie met zich mee kan brengen. Dit zal niet voor iedereen werken, omdat het ongemak van het dagelijks laden en lossen van ladders van werklocaties voor sommige mensen gewoon te veel kan zijn, samen met het innemen van waardevolle magazijnruimte wanneer deze niet in gebruik is. Voor degenen die niet denken dat deze optie voor hen geschikt is, hebben we een alternatief.

Ladders in een vrachtwagen laten staan ​​is een goed compromis tussen gemak en veiligheid. Hoewel deze oplossing uw ladders niet beschermt tegen zon, regen en sneeuw, houdt het ze wel veilig. Hoewel de levensduur van uw ladders wordt verkort door de langdurige blootstelling van buitenaf aan deze oplossing, kan het gemak dat het biedt meer waard zijn voor klanten, waardoor het net zo haalbaar is als een oplossing.

Ongeacht welke oplossing u ook kiest, vergeet niet om altijd uw ladder te inspecteren voor gebruik en deze te vervangen wanneer er schade wordt gevonden.

Hoe lang gaat een glasvezelladder mee na langdurige blootstelling aan wisselende weersomstandigheden?

Misschien stel je jezelf deze vraag nadat je de voor- en nadelen van de bovengenoemde opslagoplossingen hebt afgewogen, dus laten we deze voor je ophelderen.

Om de levensduur van glasvezelladders te begrijpen, moeten we eerst de belangrijkste moordenaar van deze ladders, de zon, begrijpen. Langdurige blootstelling aan de zon zal de vezels van de ladder beschadigen. In het begin zal deze constante explosie van UV-stralen de vezels blootleggen, wat alleen esthetisch is. Volgens de veiligheidsorganisatie zal dit na verloop van tijd een gebeurtenis veroorzaken die vezelbloei wordt genoemd. Dit is structurele schade en vereist dat de ladder wordt vervangen. Daarom is inspectie vóór gebruik van cruciaal belang, ongeacht de leeftijd van de ladder. Hieronder staan ​​twee afbeeldingen met vezelbloei, zodat u weet waar u op moet letten.

Wanneer is het het juiste moment om een ​​ladder te vervangen?

Hoewel ladders niet merkbaar slijten zoals andere gereedschappen dat wel zullen doen, moeten ze zeker regelmatig worden geïnspecteerd en vervangen wanneer hun levensduur eindigt. U moet uw ladders voor gebruik altijd controleren op barsten, bochten of breuken in een deel van de ladder. Als u een van deze defecten aantreft, gebruik de ladder dan niet en tag hem niet voor verwijdering en vervanging, ongeacht hoe “nieuw” de ladder er ook uitziet of is. Onthoud dat er geen vervaldatum is voor ladders, dus zolang je de juiste opslagtechnieken volgt en voorzichtig behandelt, kan je ladder extreem lang meegaan.

Waarom zijn houten ladders een slechte ladderkeuze?

Dit was een van onze grootste en belangrijkste vragen die onder onze aandacht werden gebracht, dus we vonden het nodig om de redenering achteraf nader toe te lichten. Houten ladders zijn vatbaar voor scheuren, rot, splinters, gebroken sporten, losse verbindingen en bouten en hardware in slechte staat. De redenering hierachter is dat hout uitzet en krimpt bij warm en koud weer, samen met het absorberen van water, wat allemaal leidt tot structurele instabiliteit overuren die niet aanwezig zijn in glasvezelladders. Als u geïnteresseerd bent in het overschakelen naar aluminium of glasvezelladders van uw houten ladders, hebben we hier vele oplossingen om u op weg te helpen bij elke klus.

Als je aandringt op het gebruik van houten ladders, bescherm ze dan met een heldere lakvernis, schellak, lijnolie of houtconserveringsmiddelen. Houten ladders mogen ook niet worden geverfd, omdat de verf defecten zal verbergen en een onveilige werkomgeving veroorzaakt.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *