Business Financieel Ondernemen Weetjes

Hier let je op bij een zakelijk pakket versturen

Hier let je op bij een zakelijk pakket versturen

Als ondernemer een zakelijk pakket versturen kan op veel verschillende manieren. De pakketdiensten leveren jou allemaal een andere service tegen verschillende tarieven, waardoor jij altijd kunt bepalen hoe je het goedkoopste of beste uit bent. Door niet altijd voor de goedkoopste oplossing te gaan kun je soms weer een betere service leveren. Het is geheel afhankelijk van de verzending die jij aan gaat bieden en waarmee je jouw klanten tevreden houdt. Maar waar kun je dan allemaal op letten voordat je tot de verzending overgaat? Met slechts een aantal tips kom jij weer vooruit.

De verpakkingsmaterialen goed uit gaan zoeken

Een pakket versturen begint al vanaf het moment dat de bestelling geplaatst is. Je moet dan namelijk gaan kijken naar de verschillende verpakkingsmaterialen. Het is afhankelijk van het product dat jij moet verzenden hoe stevig dit moet zijn. Zo kun je voor kleding vaak weer voor andere oplossingen gaan kijken dan met kwetsbare producten. Een goede doos is daarbij altijd een vereiste. Je kunt hiervoor het beste altijd voor meerlaags karton gaan. Dit kan namelijk wel tegen een stootje. Bij het verzenden van een pallet is eenlaags vaak al voldoende, omdat het hierbij vrijwel niet gaat verschuiven.

Verschillende tarieven voor andere diensten

Wanneer je de pakket labels aan gaat maken is het wederom goed opletten. Hier krijg je namelijk te maken met de tarieven die de verschillende bezorgdiensten rekenen. Het is verstandig om eerst goed naar deze tarieven te gaan kijken en te zien welke diensten je hierbij kunt verwachten. Ook staan de voorwaarden omschreven. Zo mogen de pakketten vaak een maximale afmeting hebben om met een vervoerder mee te kunnen gaan. Zorg ervoor dat dit helder is en ontdek welke levertijd er beschikbaar is. Zo kan alles op een goede manier gecommuniceerd worden naar de klanten en is het verwachtingspatroon geschetst.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *