Financieel

De kosten van wagenpark beheer

Het beheren van het wagenpark kost veel tijd en moeite. Er zijn veel dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Ook is het belangrijk om de kosten zo laag mogelijk te houden. Deze blog bespreekt een deel van de kosten van wagenparkbeheer.

Onderhoud

Bedrijven zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderhoud en de veiligheid van hun voertuigen. Dit betekent dat voertuigen moeten zijn uitgerust met de nodige veiligheidsuitrusting, er moeten regelmatige inspecties van onderhoud en service gedaan worden en er moet gereageerd worden op problemen die door uw chauffeurs zijn geïdentificeerd. Dit draagt ​​bij aan zowel uw directe als indirecte kosten, aangezien de toename van de administratieve lasten en planning die dit met zich meebrengt bij het uitvoeren van handmatige handelingen uw kernactiviteiten kunnen afleiden.

Ongevallen

Autorijden is riskant van aard en ongevallen zijn mogelijk, zelfs voor de veiligste bestuurder. Dit kan tot verschillende kosten leiden, van verzekeringspremies tot autoreparaties en stilstand.

Onvoorspelbare uitgaven

Kosten die moeilijker te meten zijn, zijn vaak nog moeilijker te beheersen. Beschouw de volgende voorbeelden:

  • Kosten van personeel dat vrij is van werk na een ongeval
  • Verloren tijd besteed aan reparaties en onderhoud
  • Verlies van inkomsten doordat uw medewerkers vast komen te zitten in het verkeer
  • Kosten en reputatieschade in verband met het ontbreken van een vergadering of het te laat komen voor een vergadering.
  • Er worden boetes opgelegd als blijkt dat u niet aan uw zorgplicht heeft voldaan.
  • Uw medewerkers die bij het gebruik van bedrijfswagens verkeersovertredingen begaan, wat leidt tot een verhoging van de verzekeringspremies.

Wagenparkbeheer uitbesteden

Als je geen tijd hebt om het wagenpark beheer zelf te doen, kun je het uitbesteden aan een bedrijf. Dit brengt enkele voordelen met zich mee.

Onderhoud

Met behulp van een telematicasysteem kan onderhoud vooraf worden ingepland op basis van realtime kilometergegevens in plaats van tijdsintervallen. Zo kunnen bijvoorbeeld olie verversings- en afstelplannen worden uitgevoerd met minimale verstoring van uw werk. Dit minimaliseert slijtage, verlengt de levensduur en optimaliseert de voertuigveiligheid met minder administratief werk.

Brandstofbeheer

Een bedrijf geeft u een duidelijk en transparant beeld van belangrijke gegevens over hoe uw team voertuigen gebruikt. Dit zal u helpen gewoonten en gedragingen te identificeren die kunnen leiden tot brandstofverspilling, bijvoorbeeld stationair draaien, en stappen ondernemen om uw team zuiniger en zuiniger te maken.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *