Weetjes

3 tips voor het zelf leggen van laminaat

Wanneer je een kamer gaat verbouwen of opnieuw gaat inrichten is dit vaak het goede moment op ook gelijk de vloer mee te pakken. Het leggen van laminaat is een klusje die je in principe gewoon zelf kan doen. Er zijn wel een aantal dingen waar je mee op moet letten bij het leggen van laminaat. 

Een goede voorbereiding

De voorbereiding is erg belangrijk bij het leggen van laminaat. Zo moet je het laminaat 48 uur in de kamer laten liggen waar het laminaat gelegd gaat worden. Dit moet je doen omdat het laminaat dan alvast went aan de temperatuur en luchtvochtigheid. Doordat het went aan de temperatuur en luchtvochtigheid zorg je ervoor dat de kans klein is dat het later nog kan verschuiven. Daarnaast is het ook belangrijk dat je alvast afstandhouders hebt zodat het laminaat ongeveer 1 centimeter naast de vloer uitkomt. Omdat de vloer nog kan uitzetten houd je de 1 centimeter afstand.

De juiste ondervloer

Een ander erg belangrijk aspect bij het laminaat leggen is de ondervloer. De ondervloer zorgt er namelijk voor dat het laminaat goed blijft liggen. Daarnaast blijft het laminaat fijn aanvoelen door de ondervloer en daarnaast heeft het een isolerende functie. Er zijn ontzettend veel verschillende ondervloeren zorg daarom wel dat je de juiste kiest. Wanneer je de ondervloer gaat leggen is het verstandig dat je alles verplaatst zodat je makkelijk kan leggen. En dus ook je bank of sofa. Vergeet niet dat de harde kant altijd bovenop moet komen te liggen!

Het laminaat leggen

Wanneer de ondervloer gelegd is komt het tweede deel namelijk het laminaat leggen. Ook hier zijn een aantal tips & tricks voor. Om te beginnen heb je waarschijnlijk alles al verplaatst zodat je genoeg ruimte hebt (dus ook je salon). Het is misschien wel een hele klus maar dit zorgt ervoor dat je goed de ruimte hebt om te werken. Als je echt aan de slag gaat leg je de eerste plank altijd in de hoek neer. En wanneer je je rij af hebt zul je waarschijnlijk al moeten gaan afkorten. Hiervoor heb je een speciale laminaatsnijder die zorgt voor het mooiste resultaat. Wanneer je bij hoekjes aan komt zal het laminaat leggen het lastigste worden maar werk nauwkeurig en zorgvuldig. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *