Weetjes

3 punten waar op gelet moet worden bij het kopen van een printer

Net zoals bij elk ander product is het van belang dat er verschillende opties worden verkend. Je wilt natuurlijk wel de beste printer met de juiste functionaliteiten binnenhalen. Daarnaast is het ook belangrijk om de reviews van één specifieke printer te checken. Gebruikservaringen kunnen veel betekenen in de zoektocht naar het juiste product. Een printer is dan ook geen goedkope investering en je wilt natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat.

In deze blogs worden er drie punten genoemd en uitgelegd waar naar moet worden gekeken als er een printer wordt gekocht. Deze punten worden ook gebruikt door de consumentenbond als er printers worden getest. Deze kenmerken worden door de consumentenbond dan ook actief getest als er een nieuwe printer op de markt komt.

1. Kwaliteit van de geprinte pagina’s

Bij het kopen van een printer kunt u er wel vanuit gaan dat er met normale kwaliteit geprint kan worden. Niets is minder waar. Gelukkig leven we in een tijd dat gebruikservaringen actief worden gedeeld op het internet. Ook de consumentbond publiceert test uitslagen om kwalitatief slechte producten te weren in Nederland. Er zijn namelijk goedkope printers op de markt die in extreem slechte kwaliteit printwerk af leveren. Goedkoop is duurkoop geldt hier dan ook! Check dan ook de recensies!

2. Cartridge verbruik
De kosten van een printer liggen vooral bij de cartridges of toners. Op de lange termijn kunnen deze kosten flink oplopen. Dit hangt af van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk om inzichtelijk te maken hoeveel inkt een printer verbruikt. Dit verschilt namelijk per merk en per printer! Als er niet gekeken wordt naar welk merk of welke printer er in huis wordt gehaald kan je enorm schrikken van de cartridge kosten. Uit de test van de consumentenbond kwam naar voren dat het merk HP de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft wat betreft cartridges. Goedkope HP cartridges zijn dan ook gemakkelijk te verkrijgen.

3. Netwerkfuncties

Naast de kwaliteit van de printjes en het inktverbruik is er nog een functie die actief getest moet worden. Een printer heeft namelijk verschillende verbindingsmogelijkheden. Er kan namelijk via USB, Bluetooth, WiFi of internet kabel geprint worden tegenwoordig. Niet elke printer ondersteunt al deze mogelijkheden. Maar wel veel printers adverteren met deze mogelijkheden terwijl deze niet naar behoren werken. Wees dus waakzaam en check ervaringen en testresultaten!

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *