Weetjes

Overkapping niet altijd nodig voor schaduw

Ben je van plan om een overkapping te gaan plaatsen in je tuin? Of ga je een veranda aanbouwen om schaduw te creëren? Vaak worden dit als enigste opties gezien voor het creëren van schaduw in je tuin. Echter is er ook een andere mogelijkheden die we in deze blog zullen toelichten. 

Overkapping

Een overkapping is een ideale oplossing voor het creëren van een speciale schaduwplek in je tuin. Echter is dit nogal een investering en in de meeste gevallen kan je dit niet zelf maken. Het is wel een voordeel dat je overkappingen zonder vergunning mag bouwen als het onder de 30 vierkante meter valt. Vraag dit altijd na bij de gemeente waar je woont. Een ander voordeel van een overkapping is dat je echt daadwerkelijk droog zit mocht het regenen en je zou er in de winter ook kunnen zitten. Vaak kan je plastic wanden laten maken voor je overkapping zodat deze dicht kan. Daarnaast kan je d.m.v. warmtelampen prima onder de overkapping zitten in de winter. 

Veranda

De tweede oplossing om schaduw te creëren is door het laten maken van een veranda. Een veranda is eigenlijk een aanbouw aan een woning die op een paar palen steunt. Het lijkt erg op een overkapping maar deze zit altijd vast aan een gebouw. Ook dit is een goede oplossing voor schaduw in je tuin. Het fijn aan een veranda is dat je nog steeds een open plek hebt en dat je vaak in een paar stappen weer binnen bent. Daarnaast kan je een veranda ook erg leuk inrichten met een loungeset bijvoorbeeld. 

Schaduwdoek

Ten slotte is een schaduwdoek een goedkope en eenvoudige oplossing in vergelijking met een veranda en overkapping. Het is een doek die zorgt voor schaduw voor bijvoorbeeld boven je terras. Het handige aan een schaduwdoek is dat je hem eigenlijk overal op kunt hangen. Dus wanneer je het ene jaar op dat ene plekje wilt zitten hang je het schaduwdoek gewoon daar op. Je kan een schaduwdoek op maat laten maken zodat hij perfect in jouw tuin past. Er zijn natuurlijk ook genoeg standaard schaduwdoeken maar wanneer je een wat lastigere vorm in je tuin hebt of wanneer hij niet zo groot is is het handig om schaduwdoeken op maat te laten maken.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *