Business Financieel Trends

Waarom moet je beleggen in bedrijfsobligaties?

Bedrijfsobligaties zijn een geweldige manier om een ​​stabiel, betrouwbaar rendement op je investering te behalen en tegelijkertijd je beleggingsportefeuille te diversifiëren. Het zijn over het algemeen beleggingen met een laag risico omdat ze worden ondersteund door grote bedrijven met solide financiële fundamenten en sterke balansen. Bedrijfsobligaties bieden beleggers ook inflatiebescherming met hun vaste rentetarieven en ze kunnen een stabiele cashflow creëren. Dit is handig als je op korte termijn over je geld moet beschikken of beperkte beleggingsmogelijkheden hebt vanwege pensioenrekeningen of andere beperkingen. Je kunt obligaties kopen op financiële markten en instellingen om met dit soort investeringen aan de slag te gaan.

Solide rendement

Bedrijfsobligaties zijn een goede belegging omdat ze je de mogelijkheid bieden om een ​​betrouwbare inkomstenstroom te verdienen, terwijl ze ook een veilige manier zijn om je kapitaal te behouden. Het gemiddelde rendement op bedrijfsobligaties is 6% per jaar. Dit is hoger dan andere beleggingen, zoals je geld op de bank laten staan. Hoewel dit bedrag op het eerste gezicht misschien niet indrukwekkend lijkt, moet je er rekening mee houden dat het in de loop van de tijd kan toenemen. Als je vandaag 10.000 in bedrijfsobligaties belegt en een gemiddeld jaarlijks rendement van 6% ontvangt, heb je over 20 jaar meer dan 29.000 verzameld.

Diversificatievoordelen

Diversificatie is een belangrijk onderdeel van elke beleggingsstrategie. Een gediversifieerde portefeuille bestaat uit activa die niet aan elkaar gecorreleerd zijn, wat betekent dat hun waarden niet de neiging hebben om gelijktijdig te bewegen. Dit vermindert het risico en verhoogt het rendement door de volatiliteit te verminderen. Bedrijfsobligaties kunnen je helpen om je portefeuille te diversifiëren door een bron van inkomsten te bieden die minder risicovol is dan aandelen, maar toch enig rendement oplevert. Ze bieden ook meer stabiliteit dan cd’s of spaarrekeningen, omdat ze vaste vervaldata hebben en rentebetalingen op die momenten gegarandeerd zijn.

Inflatie hedge

Als je je zorgen maakt over inflatie, kunnen bedrijfsobligaties een goede beleggingskeuze zijn. Als vastrentende effecten zijn ze relatief goed bestand tegen inflatierisico. Natuurlijk zal elk vastrentend effect aan waarde verliezen als de rente stijgt en/of de obligatie niet opvraagbaar is. Als je een agressieve portefeuille hebt en defensieve activa wilt toevoegen voor stabiliteit, passen bedrijfsobligaties goed bij je portefeuille.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *