Financieel Ondernemen Weetjes

‘Boekhoudbot’ doet boekhouding van een jaar in slechts 5 minuten

De boekhouding, het is zonder twijfel één van de aspecten van het ondernemen waar veel ondernemers koude rillingen van krijgen. Het is geen makkelijke opdracht, het vergt veel tijd en concentratie en het kleinste foutje kan je duur komen te staan bij de belastingdienst. Het is dan ook een raadsel, als je weet dat een boekhoudprogramma alle handelingen perfect kan uitvoeren, waarom veel ondernemers hier nog steeds hun waardevolle tijd aan spenderen.

Een boekhoudprogramma neemt het vele werk over

De boekhoudbot, die speciaal is aangepast aan jouw onderneming, kent alle fiscale regel- en wetgevingen waaraan jouw onderneming zich moet houden en past deze moeiteloos toe in ieder aspect van de boekhouding.

De voordelen van een professioneel boekhoudprogramma op een rijtje

Verwerkt tot 99% van de boekingen

Het boekhoudprogramma laat je tot om 99% van de boekingen die je ander manueel zou verwerken te digitaliseren. De boekhouding van een heel jaar doe je nu in een vingerknip en je bent er bovendien zeker van dat alle boekingen correct verwerkt worden. De besparing naar tijd en personeel is vast en zeker een mooie winst voor je onderneming.

Alle wettelijke fiscale verplichting worden netjes vervuld

Als onderneming ben je ertoe gehouden periodieke aangiftes in te dienen bij de belastingdienst, zoals de BTW-aangifte en de jaarlijkse belastingaangifte. Door het digitaliseren verlopen deze aangiftes snel, correct en op tijd. Geen risico meer op het missen van een indieningsdatum met de gekende boetes tot gevolg.

Een perfect zicht op de financiële toestand van de onderneming

Op ieder moment krijg je via het boekhoudprogramma een realtime helder beeld op hoe de onderneming er financieel voor staat. met het oog op bijvoorbeeld geplande investeringen is dit zeker een meerwaarde.

Fiscaal advies op maat van de onderneming

Niemand wil graag teveel belastingen betalen, ook een ondernemer niet. Omdat alle financiële en bedrijfsgegevens in het boekhoudprogramma verwerkt zitten, is het mogelijk om perfect fiscaal advies te geven specifiek op de onderneming in kwestie. Op die manier kunnen kosten en baten tegen elkaar afgewogen worden en betaal je met je onderneming nooit nog een cent belastingen teveel.

Helemaal klaar voor iedere fiscale controle

Dankzij het boekhoudprogramma vallen heel wat zorgen en stress weg als een controle door de belastingdienst wordt gemeld. Alle financiële en fiscale gegevens zijn netjes en geordend voorhanden en kunnen zo afgeleverd worden aan de controleurs voor nazicht.

Een boekhoudprogramma helpt jou en je onderneming

Vaak is het een gewoonte om alle boekhoudkundige verrichtingen nog manueel uit te voeren. Het was altijd zo en dat lijkt schijnbaar perfect te werken. Tot je het gemak en de vele voordelen van een boekhoudprogramma ontdekt. Er komt plots veel tijd vrij die naar de core business kan gaan, er hoeft minder samengewerkt te worden met een externe partij om de boekhouding te voeren en de kans op fouten die geld kosten, worden vermeden. De kost van een dergelijk programma weegt in geen geval op tegen de voordelen die het met zich meebrengt.

Jouw onderneming wordt financieel perfect gerund op die manier en jij bent van een boel zorgen en stress verlost.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *