Business Trends Weetjes

Leuke activiteiten voor teambuilding voor bedrijven

Een teambuilding activiteit is iets wat bedrijven regelmatig doen (en ook moeten doen). Dit soort activiteiten helpen namelijk bij het bevorderen van de teamgeest en brengt medewerkers dichter bij elkaar. Daarnaast helpen zulke activiteiten op individueel niveau, waardoor hun persoonlijke vaardigheden nog dieper worden ontwikkeld. Al deze voordelen zijn essentieel bij het bevorderen van het bedrijf. Zo breng je het bedrijf en het team naar een steeds hoger niveau! Naast de gewoonlijke etentjes zijn er ook genoeg andere leuke dingen die je kan doen buiten de werkvloer. Doe wat inspiratie op voor teambuilding activiteiten en organiseer iets gelijks zodra corona dat toestaat!

1: organiseer een speldag

Een spelprogramma is altijd een leuke manier om mensen bij elkaar te brengen en de competitieve kanten van mensen naar boven te halen. Er zijn verschillende spelprogramma’s waar je inspiratie uit kan halen, zoals Wie wordt multimiljonair. Denk eraan om een kantoorruimte huren bij een bedrijvencentrum waasland, zodat je genoeg ruimte hebt om alle gasten en spullen te hosten.

Verdeel het personeel in teams en doe een quiz over onderwerpen die op werk voorkomen of die de medewerkers gebruiken. Je kunt ook ervoor kiezen om persoonlijke weetjes van je collega’s (met toestemming) als quizvragen te doen of juist bijzondere events die plaats hebben gevonden op de werkvloer.

2: een bedrijfsuitje

Een leuk uitstapje naar een plek zoals een park of een wellnesscentrum is de ideale gelegenheid om collega’s dichter bij elkaar te brengen. Naast het feit dat je hier ook de nodige brainstormsessies aan kan plakken, kun je hier ook voor momenten zorgen waar collega’s elkaar persoonlijker leren kennen. Zo bouwen je medewerkers persoonlijkere banden, wat op de lange termijnen veel voordeel zal brengen in het werk voor het bedrijf.

Organiseer je iets in de buitenlucht? Huur dan een gedeelte af in een park en laat de natuur jullie inspireren. Of organiseer een stadsspel of een speurtocht, zodat jouw collega’s niet alleen elkaar beter leren kennen, maar ook de locatie.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *