Business Financieel Ondernemen Trends Weetjes

De taken die een boekhouder kan doen

Boekhouding is het proces van het vastleggen en classificeren van financiële transacties, zodat ze kunnen worden geanalyseerd, geïnterpreteerd en gebruikt in financiële overzichten. Het boekhoudsysteem van een bedrijf vormt de ruggengraat, waardoor het zijn activa, passiva, eigen vermogen en uitgaven kan bijhouden. Als je het belang van boekhouding in een bedrijf kent, moet je een ervaren en bekwame boekhouder inhuren om deze taak uit te voeren. Over het algemeen kan boekhouding worden onderverdeeld in drie hoofdgebieden: financiële boekhouding, management boekhouding en belasting boekhouding. Hieronder vindt je een aantal taken die accountants kunnen uitvoeren.

Boekhouding afhandelen

De taken van een accountant omvatten het vastleggen van de dagelijkse transacties van een bedrijf in een grootboek of dagboek. Het wordt geboekt in de crediteuren- en debiteurenadministratie. Accountants brengen ook de dagelijkse transacties in evenwicht om ervoor te zorgen dat er geen geld ontbreekt op de rekeningen van het bedrijf. De accountants moeten een gedetailleerde analyse maken van de bedrijfsprestaties op basis van de informatie die ze hebben verzameld uit het toezicht op financiële transacties in de loop van de tijd.

Belastingplicht beheren

Jaarlijks verzorgen accountants aangiften inkomstenbelasting voor zowel bedrijven als particulieren. Bovendien zijn accountants verantwoordelijk voor het indienen van alle benodigde belastingformulieren namens hun klanten. Ze kunnen klanten ook adviseren over strategieën voor belastingplanning, zodat ze niet meer dan nodig is aan belastingen per jaar betalen. Daarom moeten accountants alle toepasselijke belastingwetten kennen om elk jaar nauwkeurige aangiften in te dienen.

Salaris beheren

Salarisbeheer is ook een onderdeel van de boekhoudkundige taken die een accountant voor je kan doen. De accountant maakt een loonstrook voor de werknemers van je bedrijf op basis van hun salaris, het aantal gewerkte uren, ingehouden belastingen en andere inhoudingen. De accountant bereid salarisstroken voor en stuurt deze naar de afdeling Human Resources voor distributie. Het is ook de taak van de accountant om te berekenen hoeveel er aan elke werknemer moet worden betaald en ervoor te zorgen dat betalingen elke week of maand op tijd worden gedaan. Dit is afhankelijk van hoe de salarissen worden betaald voor de werknemers in je bedrijf. Gezien de grote taken die een accountant moet uitvoeren, moet je ervoor zorgen dat je een ervaren in-house accountant inhuurt of de boekhouding uitbesteedt aan een betrouwbaar accountantskantoor.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *