Business

Innovatieve congresopstellingen

Wist je dat het belangrijk is om de opstelling van je congres op jouw doel af te stemmen? Je wilt natuurlijk dat de boodschap goed overkomt en dat mensen er gefocust naar luisteren. De meest gekozen opstelling voor congressen is toch echt de theatervoorstelling die ook zeker effectief is, maar heb je ook over andere opstellingen nagedacht? In dit artikel worden een aantal innovatieve congresopstellingen besproken.

Boxing ring

Een boxing ring als congresopstelling? Ja, dat kan verrassend genoeg erg goed werken. De ring plaats je in het midden van de zaal en de stoelen plaats je dan om de boxing ring heen. Hierdoor staat de spreker centraal en kan iedereen zien wie er voor hen staat. Het is mogelijk om dan staanplaatsen te creëren achter de stoelen of aan een zijkant bijvoorbeeld. Toevallig op zoek naar een congreslocatie in Rotterdam? Wat dacht je van De Kuip? Een unieke locatie waar mensen geïnspireerd raken wat kan leiden tot een groter enthousiasme bij jouw congres.

Concert stijl

De meeste mensen zitten vele uren op een dag en er komt steeds meer focus om daar vanaf te stappen. Mensen switchen liever naar staand werken en meer bewegen, dan hele dagen op een stoel te blijven zitten. Daarom zou een concert stijl voor jouw congres kunnen werken waar je dus afwisselt in staan en zitten. In het midden kunnen de mensen staan en aan de zijkanten staan dan kleine tribunes aan stoelen voor de mensen die graag willen zitten. Het maakt de sessie interactiever waardoor je veel mee krijgt als spreker, maar ook als bezoeker. Het is voor bezoeker dan makkelijker om zich open te stellen en anderen aan te spreken wat heel handig is voor jouw congres.

Amfitheater

Hier denk je misschien meteen aan een Italiaanse opera of een gladiator gevecht in het Colosseum, maar zie het meer als een sfeervolle bijeenkomst waar je de interactie met je publiek stimuleert. De ronde opstelling zorgt ervoor dat het wat informeler wordt en zijn zij ook meer gefocust op jou als spreker. Dit is wat speelser dan een theateropstelling en zo zien de bezoekers ook de anderen beter wanneer zij een vraag aan de spreker stellen bijvoorbeeld.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *