Geen categorie

Coronacrisis treft horeca hard

Sinds het coronavirus in China eind 2019 is uitgebroken, is er nadien een pandemie uitgebroken. Sinds eind februari/begin maar merken we hier ook de gevolgen van in Nederland. Omdat er geen medicijn beschikbaar is tegen dit virus, is het voor de overheid de taak om de verdere uitbraak van dit virus onder controle te krijgen. Daarom heeft het halverwege maart maatregelen opgelegd aan verschillende branches. Denk aan wellness centra zoals sauna’s en zwembaden, scholen die moeten sluiten en de horeca die de deuren niet mogen openen.

Zeker voor de commercieel ingestoken branches zoals de horeca en de wellness is dit erg zorgbarend. Zeker nu de temperaturen buiten aan het stijgen zijn en de terrassen normaal gesproken vol zouden zitten, lopen de horecaondernemingen heel veel omzet mis.

Daardoor zien we dat de horecaondernemingen beginnen met alternatieve acties om alsnog omzet te kunnen genereren. Er zijn namelijk nog steeds werknemers die betaald moeten worden, vaste lasten die betaald moeten worden en belastingen die afgedragen dienen te worden.

Horecaondernemingen zijn echter slim. Want mogen de klanten niet naar de bistro toe? Dan komt de bistro toch naar jou toe. We zien dat veel ondernemingen daarom zijn gestart met het bezorgen van maaltijden. Dit is natuurlijk een logische stap om op deze manier nog inkomsten binnen te krijgen.

Maar naast de kopzorgen over de omzet, neemt dit verdienmodel ook weer een hoop vraagstukken met zich mee. Er moeten misschien wel andere menu’s worden opgesteld omdat niet elke maaltijd zich leent om bezorgd te worden. Er moeten take away verpakkingen aangekocht worden. Er wordt namelijk niet bezorgd met ‘echte’ borden en bestek. Ook logistiek moet er goed nagedacht worden hoe deze situatie aangepakt gaat worden. Worden er scooters gehuurd, laten we het personeel met de eigen auto maaltijden bezorgen of hebben we hier een andere organisatie voor nodig.

Kortom proberen horecaondernemingen te doen wat ze kunnen. Het is echter geen uitgemaakte zaak dat dit zomaar uitgerold kan worden. Voor horecaondernemingen is het te hopen dat we snel weer de terrassen op kunnen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *