Geen categorie

3 Tips voordat je een A3 printer koopt of least

Welke A3 printer print haarscherp en kleurecht, snel en zonder verspilling van inkt? De beste printer is niet voor iedereen dezelfde. Dat komt natuurlijk omdat er veel factoren meespelen die uiteindelijk bepalen wat voor een type A3 printer je nodig hebt. Denk daarbij aan de hoeveelheid printjes die je moet maken, voor welk doel en uiteraard wat de kosten zijn. Wil je weten waar je op moet letten als je A3 printers vergelijkt en wilt kopen of leasen? Lees onderstaande tips om je op weg te helpen.

Tip 1: Vergelijk de afdrukprestaties van een A3 printer

Je zou denken dat een A3 printer prima kan afdrukken, maar bij veel printers is de afdrukkwaliteit verschillend. Printen kan in zwart en in kleur of grijswaarden op normaal 80 grams papier tot dikker of mat papier. Vergelijk daarom de snelheid waarmee papier afgedrukt kan worden in kleur en zwart wit. Vaak zit hier verschil in per merk of type printer. Check ook wat voor papier er in de printer mag. Het gebruik van andere soorten papier, dat niet aanbevolen is door de fabrikant, kan invloed hebben op de afdrukkwaliteit.

Tip 2: Check het verbruik van cartridges

Een grote frustratie van een A3 printer is het inkt- of tonerverbruik. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig nieuwe cartridges kopen en deze verwisselen. Beoordeel printers daarom niet alleen op de hoeveelheid inkt of toner die ze verbruiken, maar ook op hoeveel euro een inkt of toner cartridge kost. Vergelijk eens de actuele cartridge prijzen van verschillende merken A3 printers.

Tip 3: Netwerkmogelijkheden

Het is handig als je vanaf ieder device kan printen. Wil je veilig mobiel printen? Of printen vanaf je tablet of laptop? Controleer daarom goed of een A3 printer draadloze WiFi ondersteuning heeft of nog gebruik maakt van een Ethernet kabel. Wil je gebruik maken van bijvoorbeeld Apple AirPlay of Google Cloudprinting? Check dan op de site van deze cloud printing services of de printer ondersteund wordt.

Kies een printer die bij je past

Naast het adviseren en sparren over de juiste A3 printer is PCI Nederland is ook full service partij. Onze adviseurs brengen de wensen van jouw organisatie graag in kaart om vanuit een merkonafhankelijk oogpunt het beste advies te geven over welke A3 printer het beste bij de organisatie past. Als sparringpartner willen wij graag met jou op zoek naar de ideale situatie voor jouw organisatie om zo bij te dragen aan jouw doelstellingen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *