Weetjes

Zo ruim jij gemakkelijk jouw tuin op in de herfst

Hoewel de meesten van ons nog volop genieten van het warme weer en de zomerse avonden, herfst komt steeds dichterbij. Gezien de mooie dagen in het huidige seizoen brengen wij als mensen meer tijd dan gewoonlijk door in onze achtertuin. Helaas zal er ook een moment komen dat het tijd is om onze tuin een goede opknapbeurt te geven en dat zal zeker gebeuren in de herfst. En zodra je jouw tuin helemaal verfrist hebt, dan hoef je ook weinig te doen wanneer het voorjaar aanbreekt. Hier zijn wat enkele tips om je tuin schoon te maken in de herfstperiode.

Jouw tuin opruimen in de herfst is een appeltje-eitje

Als allereerste moet je natuurlijk jouw gazon goed onderhouden en helemaal voorbereiden voor de winter. Geef jouw grasveld een goede opknapbeurt door het te verticuteren met een verticuteermachine (bijvoorbeeld van www.detuinmachineshop.nl). Zo zal jouw grasmat volledig strak en gezond zijn. Verwijder alle gele en droge plekken zorgvuldig en jouw grasveld zal er beter bij liggen in het voorjaar. Het is heel belangrijk om jouw gazon goed te onderhouden, anders zal het er niet uitzien in de lente.

Zodra het weer kouder wordt, dan zal je minder geneigd zijn om een middagje door te brengen in jouw tuin. Zodra dit voorkomt, dan weet je ook dat je al je tuinmeubels en potten goed moet schoonmaken. Dit kun je gemakkelijk doen door de spullen te poetsen met een borstel en zeep, maar gebruik geen agressief schoonmaakmiddel. Dit zal je spullen namelijk beschadigen! Check ook even of er geen kleine beestjes in de spullen zitten en haal deze er voorzichtig eruit.

Na het schoonmaken kan je tuinmeubels (zoals stoelen of grote potten) ook opbergen in de schuur. Zo voorkom je dat de spullen beschadigd worden of weg worden geblazen door de heftige weersomstandigheden. Geen plek in je schuur? Plaats potten op hun kop om vorst te voorkomen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *