Weetjes

Waterschade aan jouw telefoon, wat nu?

Jij bent lekker aan het werk en je hebt zo’n goed ritme dat je nog wel een aantal uur kan door knallen. Super fijn en probeert je koffie te drinken, maar die laat je toch maar staan, want hij is koud geworden. En dan doe je het ondenkbare. Je bent even uit je focus en je slaat zo tegen koude kopje koffie aan wat over je mobiel gaat en je mobiel onderhand aan het zwemmen is. Das pech mobiel weg, zou je denken, maar denk even over een aantal dingen na hoe jij jouw mobiel kan redden voordat jij moet gaan googlen op “telefoon reparatie telefoon niet waterdicht”.

Waterdichte telefoon of niet?

Steeds meer telefoons zijn waterdicht. Hartstikke fijn, want jij bent niet de enige die dat wel eens overkomt. Je moet altijd even in de gaten houden wat voor IP erbij staat Meestal zie je een IP67 of 68 bijvoorbeeld. 6 staat voor dat hij stofdicht is en 7 en 8 voor hoe waterdicht het is. Een 8 is beter dan een 7, maar dat het al waterdicht is, is al heel wat.

Kijk dus of jouw telefoon waterdicht is, want als iets fijn is, is dat je opgelucht kan zijn dat ie inderdaad waterdicht is. Is jouw telefoon waterdicht, maar hij doet het niet? Dan kan er iets met het product zelf zijn en dan zou  je even naar de winkel moeten gaan waar je jouw mobiel hebt gekocht. Heel vervelend, want dan moet je daar wel weer tijd voor maken, maar dan kan jouw mobiel misschien worden opgestuurd en krijg je een nieuwe of gerepareerd terug. Als jouw mobiel niet waterdicht is, dan zou je het volgende kunnen doen.

  • Rijst in een kom

Het klinkt gek, maar leg veel rijst in een kom en stop jouw mobiel daar dan in. De rijst trekt dan het water weg, waardoor jouw mobiel misschien gered kan worden!

  • Leg jouw mobiel op iets warms

Het kan ook zo zijn dat jij jouw mobiel op iets warms moet leggen en dat zo al het water eruit komt en smelt. Je kan het allicht proberen en misschien kom je dan wel zo ver.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *