Weetjes

Duurzame verzending van jouw producten: wij geven vier tips

Heb je een eigen webshop of winkel en moet je regelmatig pakketjes verzenden? Dan kan je op verschillende vlakken rekening houden met duurzaamheid tijdens de verzending. Je draagt zo je steentje bij aan een beter milieu en dit geeft ook nog eens een goed beeld aan jouw klanten. Dat zijn twee vliegen in één klap. Vraag jij je af hoe jij rekening kan houden met duurzaamheid tijdens het verzenden van jouw pakketjes? Wij geven je vier tips. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Het verpakkingsmateriaal

Een belangrijk aspect van duurzame verzending is het verpakkingsmateriaal. Denk daarom goed na over welk verpakkingsmateriaal jij gebruikt voor het verzenden van jouw producten. Kartonnen dozen zijn bijvoorbeeld een stuk duurzamer dan het gebruik van plastic verpakkingen. Het kan zijn dat je ook gebruik moet maken van opvulmateriaal om te voorkomen dat het product kan schuiven in de kartonnen doos. Ook voor opvulmateriaal zijn duurzame opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor duurzame opvulchips of papieren opvulmateriaal. 

Voorkom overmatig gebruik van verpakkingen

Probeer zoveel mogelijk producten in één verpakking te stoppen, zodat je niet onnodig verpakkingsmateriaal gebruikt. Daarnaast kun je ook rekening houden met de verpakkingsgrootte. Kies hierbij voor het kleinst mogelijke formaat verpakking. Wanneer het product precies in de verpakking past, voorkom je dat loze ruimte opgevuld moet worden met verpakkingsmateriaal.

Voorkom retourzendingen

Door zoveel mogelijk retourzendingen te voorkomen houd je rekening met het milieu. Zorg daarom altijd voor meerdere foto’s en een goede omschrijven van ieder product, zodat klanten weten wat zij kunnen verwachten van een bepaald product. Daarnaast kunnen ook recensies van mensen die het product eerder hebben gekocht de klant helpen de juiste keuze te maken. Door middel van een recensie kan de klant een keuze maken voor een ander product dat toch beter bij hem of haar past. Natuurlijk speelt de kwaliteit van de zending ook een belangrijke rol bij het voorkomen van retourzendingen. 

Het transport


Naast het rekening houden met de verpakkingen en retourzendingen kun je ook rekening houden met het transport. Vos is bijvoorbeeld een bedrijf dat duurzaam transport aanbiedt. Je kunt bij dit bedrijf terecht voor duurzaam transport van jouw verkochte goederen. Vos besteedt extra aandacht aan gezondheid veiligheid en milieu. Dit bedrijf biedt jou de mogelijkheid om jouw producten volledig CO2-neutraal te transporteren. Ben je op zoek naar een transportbedrijf dat jouw producten op een duurzame wijze kan transporteren? Dan ben je bij Vos aan het juiste adres.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *