Business

De verschillende soorten zakelijke evenementen

Er zijn een aantal zakelijke evenementen die misschien wel dezelfde doelstelling hebben, maar toch anders zijn. Hetzelfde doel is dan dat je kennis deelt met de mensen die dat willen ontvangen. We gaan niet in op de B2C evenementen, omdat een totaal ander doel heeft en dus niets te maken heeft met B2B evenementen. Wat voor soorten B2B evenementen zijn er dan?

Een conferentie of congres

Tijdens een congres wordt er eigenlijk altijd één onderwerp uitgelicht en besproken. Meestal komt het uit een specifieke branche die je deelt met andere mensen uit die branche. Denk dan bijvoorbeeld aan de sport of medisch branche. De ene keer wordt het vanuit één initiatiefnemer georganiseerd, maar het kunnen er ook meerdere zijn die daar bij gebaat zijn. Het is belangrijk dat je dan ook een goede congreslocatie hebt die dan ook voor inspiratie zorgt tijdens dit evenement. Denk aan een congreslocatie in Rotterdam. Wat zijn dan nog de kenmerken van een congres:

  • Het is een event waar je voor betaald. Je koopt een ticket om daar aanwezig te zijn
  • Dit evenement is van een grote omvang dus denk aan honderden deelnemers
  • Vaak een complex programma met vele sprekers en workshops/sub-sessies waarvoor jij je moet inschrijven
  • Het kan een meerdaags event zijn dus als je meerdere dagen aanwezig bent, houdt er dan rekening mee of je op en neer kan rijden of daar mogelijk moet blijven slapen in een hotel

Een netwerkbijeenkomst of een netwerkevent

Netwerken is ontzettend belangrijk voor jezelf als persoon zijnde, maar ook voor de organisatie. Op zo’n event kom je om iemand anders verhaal te horen en te kijken of je wat voor elkaar kunt betekenen. Je ziet een aantal bekende gezichten en geeft elkaar updates, maar ook vele nieuwe gezichten waardoor je netwerk alleen maar groter wordt. Wat je kan doen om je netwerkevent te stimuleren, is om de gastenlijst te publiceren op de event website. Zo zien mensen wie er komen en kunnen zij misschien meer over de streep worden getrokken om er toch aanwezig te zijn. Kenmerken van een netwerkevent:

  • Meestal is dit een gratis evenement waar je voor wordt uitgenodigd. Het kan wel zo zijn dat sommige een kleine bijdrage vragen vanwege locatie/catering
  • Het is een specifieke doelgroep die wordt uitgenodigd
  • Het is altijd een gegeven dat je introducés kan meenemen. Misschien is het interessant voor hen

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *