Weetjes

Switchen naar een waterfilter? Wij vertellen je waarom dit een goed idee is

Water speelt een belangrijke rol in je leven. Je drinkt het, kookt ermee, je maakt jezelf er mee schoon en noem maar op. Daarom zou het bijna vanzelfsprekend moeten zijn dat je water wilt gebruiken zonder chemicaliën. Zelfs gebotteld water bevat soms chemicaliën en is gewoon slecht voor het milieu. Dit is waar waterfiltratie om de hoek komt kijken. Wij vertellen je waarom je moet switchen naar een waterfilter. Lees snel verder!

1.Het is geld besparend

Wist je dat het kopen van gebotteld water afgelopen jaren steeds populairder is geworden? Dat komt omdat iedereen steeds meer begint te werken aan hun fitness en gezonde levensstijl. Natuurlijk moeten we gelijk zeggen dat we daar ontzettend blij mee zijn, maar gebotteld water kan wel tot 30(!) keer duurder zijn dan water uit een filter. Het kopen en plaatsen van een waterfiltersysteem of een waterdispenser van Brita kan je dus al snel veel financieel voordeel opleveren.

 2.Je gaat sneller water drinken

Een van de minder bekende voordelen van een waterfilter of -dispenser is dat je er meer water mee mee drinkt dan dat je normaal zou doen. Reviews van waterfilters hebben tonen aan dat mensen sneller grijpen naar een glas water. Met mineraalrijk drinkwater bij de hand hoef je nooit meer naar de winkel te rennen om flessen water in te slaan. Laat staan dat minder lekkere kraanwater!

3.Je eten is lekkerder

Het gereinigde en gefilterde water zorgt ervoor dat de natuurlijke smaken van je groentes beter behouden blijft. Koken met ongefilterd water zorgt ervoor dat een deel van deze natuurlijke smaak verloren gaat. Het kan dus best zijn dat eenzelfde maaltijd opeens veel lekkerder smaakt. 

4.Het is milieuvriendelijk

De lege flessen van plastic waterflessen hebben een negatieve invloed op ons milieu. Helaas belanden de meeste plastic waterflessen in de prullenbak in plaats van gerecycled te worden. Water uit de kraan kan daarentegen worden geconsumeerd met een herbruikbare container die niet hoeft te worden weggegooid of gerecycled. Dat is nog eens handig!

5.Minder kalkaanslag bij je baby

In Nederland zijn er gebieden met hard water, wat betekent dat er een hoge concentratie kalkaanslag is. Je kent het wel, dat is het spul wat witte vlekken achterlaat in je waterkoker. Het klinkt naar, maar is onschadelijk. Echter kan het wel in de speen van babyflesjes komen en daardoor verstoppen

Het klinkt niet prettig, maar kalkaanslag is volkomen onschadelijk voor u en uw gezin om te drinken. Kalkaanslag kan echter wel de speen van babyflesjes verstoppen, waardoor baby’s hun melk of water minder goed kunnen doorslikken. En dat kan buikpijn veroorzaken. Let daar dus goed op!

Het wordt tijd om over te stappen naar een waterfilter systeem!

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *