Weetjes

Het ontstaan van wijnmerk Paul Mas

Als we het over een groot en bekend wijnmerk hebben onder de wijnkenners is dit wel Paul Mas uit Frankrijk. Paul Mas kent zijn oorsprong al sinds 1892. Tegenwoordig is het Jean-Claude Mas (kleinzoon van Raymond, die in de jaren 30 Château de Conas koopt), die de naam heeft laten aanpassen naar Château Paul Mas.

De vroege ontsnapping

Als 3-jarig jongetje ontsnapte hij tijdens het oogsten uit huis en rende wel 2,5 kilometer om zijn grootvader Raymond te zien die in de wijnkelder aan het werk was. Later studeerde hij economie, maar bleef zijn interesse in wijn een grote hobby. In Engeland zette hij een klein bedrijfje op gericht op de import van Franse etenswaren en biologische wijnen. Later zette hij dit voort in Miami.

Jean-Claude Mas en Grigio Grai

Begin jaren ’90 ontmoette hij de Italiaanse wijnmaker Giorgio Grai. Hij leerde Jean-Claude alle kneepjes van het wijnmakers vak, qua onder andere de juiste samenstelling voor de perfecte blend, om stijlvolle wijnen te creëren. Zijn eerste zelfstandig gemaakte wijn werd in 1995 op de markt gebracht. Sinds 1999 heeft hij de leiding overgenomen van zijn vader Paul. Op dat moment heeft Jean-Claude al meer dan 50 succes labels geïntroduceerd.

Pionier

Jean-Claude wordt vaak omschreven als een pionier uit de Franse Languedoc regio. Hiermee werd dit gebied weer op de kaart gezet, zoals het in zijn glorietijd was van wel meer dan 2000 jaren geleden. In totaal beschikt Paul Mas over meer dan 800 hectare eigen wijngaarden, waarvan 20% biologisch is. Daarnaast hebben ze meer dan 1.500 hectare gecontracteerde partner-wijngaarden. Hiermee zijn er 45 verschillende uiteenlopende variaties wijnen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *