We weten allemaal dat het gebruik van alle verschillende elektrische apparaten toeneemt. Dan heb ik het vooral over onze telefoons, laptops en tablets. Best ideaal, nietwaar? Alle antwoorden op al je levensvragen liggen binnen handbereik. Dat we mee moeten gaan met de technologie, weten ook leraren en werkgevers. Er is steeds meer mogelijk en je kunt steeds meer informatie delen en verkrijgen via het internet. Het is dan ook geen wonder dan E-learning almaar meer populariteit wint. Met E-learning wordt bedoeld dat er verschillende worden vormgegeven met behulp van de informatie- en communicatietechnologie waar we tegenwoordig toegang tot hebben. E-learning wordt steeds vaker ingezet als het gaat om onderwijs, maar ook bij bedrijfsopleidingen. Misschien is E-learning wel helemaal iets voor jou, maar wellicht ook helemaal niet. Het kan ook zo fijn dat je er tussen in zit. In dat geval is blended learning misschien wel iets voor jou! Wat dat is? Dat lees je in dit artikel.
Wat is blended learning?
Ook blended learning, net zoals E-learning, wordt steeds populairder. Wat blended learning precies is, zit al in de naam verstopt. ‘Blending’ betekent gemixt, of wel blended learning is gemixt leren. Dit betekent dat het een mix is van verschillende leervormen. Hierbij kun je dus denken aan een combinatie en een afwisseling van E-learning en klassikale trainingen. Toch zijn dit niet de enigste opties. Tegenwoordig kun je namelijk op veel meer manieren leren. Hierbij valt te denken aan YouTube-filmpjes, webinars, whitepapers en nog veel meer.
Voor wie is Blended Learning?
Blended learning is niet voor iedereen geschikt, maar voor vele mensen wel. Het ligt er eigenlijk maar net aan wat voor jou of wel niet werkt. Dit is geheel afhankelijk van jouw eigen leerstrategieën. Wat voor een ander werkt, hoeft niet per se voor jou te werken en andersom. Toch kun je ver komen met blended learning, want je spreekt al van blended learning als je twee of meer verschillende leervormen met elkaar combineert. Je kunt eventueel samen met je werkgever of opleidingsinstituut kijken naar verschillende leervormen en hier vervolgens een combinatie van maken zodanig dat deze helemaal aansluit bij jouw leerstijl.
Zoals ik net al zei: iedereen heeft behoefte aan een andere leervorm. Voor de één werkt een online training prima, maar voor de ander gaat de informatie helemaal langs hem/haar heen en heeft moeite zichzelf hiervoor te motiveren. Kijk dus vooral wat bij jou past en wat aansluit bij jouw eigen persoonlijke voorkeuren.