Business Carrière Trends

Verschillende typen outfits

Tegenwoordig kenmerkt de outfit voor veel mensen wat voor type persoon je bent. Echter zijn dit allemaal vooroordelen en iedereen moet zijn of haar kledingstijl respecteren. In dit artikel gaan wij het hebben over verschillende kledingstijlen en wat kenmerkend daarbij is. 

Zakenman

Om te beginnen kiezen we de zakenman. Iedereen heeft wel een beeld in zijn/haar hoofd van hoe een net geklede zakenman eruit ziet. Tegenwoordig wijken we hier al meer van af richting de casual kant maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Overhemden zijn natuurlijk onmisbaar voor de kledingstijl van een zakenman. Een net overhemd zit nog steeds wel in de bedrijfscultuur je kan namelijk niet in een los T-shirtje aankomen op een belangrijke vergadering. Vroeger droegen zakenmannen vooral pakken, mooie puntschoenen en gave leren laptoptassen. Dit zie je tegenwoordig eigenlijk nog alleen maar in het bankenstelsel. Hoewel de zakelijke tassen nog steeds vaak gebruikt worden kleden zakenmensen zich nu vooral naar de situatie toe. Heb je bijvoorbeeld een vergadering die niet erg speciaal is doe dan een leuk overhemd aan met een truitje eronder en een mooie strakke spijkerbroek met nette schoenen. Voor de zakenvrouw is een leren dames laptoptas aan te raden

Casual

De casual kledingstijl is toch wel echt dé kledingstijl van nu. Maar wat is eigenlijk casual kleding? Er zijn verschillende vormen van casual kleden en deze 3 vormen gaan we hierin bespreken. Als eerst de gewone casual kledingstijl. Hierbij wordt vaak een stoere jeans met een gave polo of t-shirt bedoeld. Daarnaast heb je de smart casual kledingstijl. Dit is een net wat nettere kledingstijl bijvoorbeeld een mooie/chique broek met een net overhemd en hippe schoenen eronder. Ten slotte de Chic casual stijl, het woord ‘chic’ zegt het eigenlijk zelf al maar dit is echt de chique kledingstijl die valt onder het casual. Denk hierbij aan een mooie pantalon met een nette colbert. 

Hippie

Ten slotte de hippie kledingstijl. Deze stijl zien we vooral in de lente/zomer wanneer het lekker weer begint te worden. Er worden vaak veel en felle kleuren gebruikt voor deze stijl. Ook straalt de hippie stijl creativiteit en vrijheid uit. Omdat deze stijl niet door heel veel mensen wordt gedragen creëert het toch een gevoel van vrijheid. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *