Weetjes

Een JPG bestand omzetten naar vector

Vectorbestanden zijn de perfecte configuratie voor gebruik in logo’s, afbeeldingen of basiscontouren, omdat ze duidelijke lijnen en vormen hebben.

JPG omzetten naar vector

Hoewel de meeste vectorafbeeldingen helemaal opnieuw beginnen, kunt u het Adobe Illustrator-programma gebruiken om JPG-afbeeldingen te “traceren” en ze naar vector te converteren. Je kan ook een PNG omzetten naar vector bestand.

Geautomatiseerde programma’s

Naast Adobe Illustrator zijn er ook verschillende geautomatiseerde tools, die u kunt gebruiken om een jpg om te zetten naar een vector bestand.

Het vectoriseren van rasterafbeeldingen wordt gedaan door pixelkleurinformatie om te zetten in eenvoudige geometrische objecten. De meest voorkomende variant is kijken over randdetectiegebieden met dezelfde of vergelijkbare helderheid of kleur, die vervolgens worden uitgedrukt als grafische primitieven zoals lijnen, cirkels en rondingen. U kunt ook een tool gebruiken zoals Vectormagic.

Logo ontwerpen als vector

Als je een designer bent, dan kan je ook een logo ontwerpen als vector bestand. Zo bespaar je de moeite om jouw logo ontwerp te vectoriseren. Het maken van een logo in een vector bestand is mogelijk in Adobe Illustrator.

JPG omzetten naar vector in Adobe Illustrator

Als je aan kpiw project werkt in Adobe Illustrator, maar de afbeelding die u gebruikt, is in .jpg- of .png-bestanden met achtergrond. Als je niet bekend bent met vector en je wilt beginnen met het maken van jouw eigen vector, lees dan verder.

  1. Open Adobe Illustrator, plaats het .jpg of .png afbeeldingsbestand.

2. Klik op de afbeelding, u zult zien dat de menubalk bovenaan verandert.

3. Klik op > [Image trace], het zal u laten zien hoe het eruit ziet in de vector.

4. Klik op > [Uitvouwen], dan krijgt u een vectorafbeelding.

5. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies ‘Degroeperen’, dan kun je de achtergrond van het object scheiden.

Andere programma’s
Het is ook mogelijk om jpg naar eps vector om te zetten via andere programma’s zoals Inkscape of Coreldraw.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *