Weetjes

Bespaart jouw bedrijf al op de zakelijke energierekening?

Jouw eigen woning bouwen of over je eigen zakenpand beschikken is best spannend en een stap richting volwassenheid en vooruitgang. Eenmaal de trotse eigenaar van je opstal dan kunnen de kosten wel overweldigend zijn. Zoals de energierekening. Deze kosten zijn veelal afhankelijk van diverse invloeden die een rol spelen op de wereldmarkt. Zo kun je plotseling met een stijging worden geconfronteerd. Daarnaast speelt de overheidsheffing een enorme rol. Bij energieverbruik boven de 60 euro, zullen de prijzen voor verbruik aanzienlijk zijn toegenomen. Je kunt al gauw met je handen in het haar komen te zitten.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om vrij voordelig van je energierekening af te komen. Dit heeft allemaal te maken met het feit dat er meerdere energieleveranciers op de markt zijn. Het monopolistisch karakter van energieleveranciers is daarom verleden tijd. Hierdoor zijn alle energieleveranciers met elkaar aan het concurreren, wat voor scherpere prijzen en andere voordeeltjes kan zorgen. Denk daarbij aan het meest voorkomende gewin: scherpere prijs, cadeautjes, extra en goede service maar ook zaken als betrouwbaarheid en een adviserende rol. Zakelijke energie vergelijken gaat gemakkelijk via de website van easyswitch. Binnen enkele minuten kun je overstappen en bespaart dit wel honderden euro’s op jaarbasis. 

Ook kun je geld besparen door zuiniger om te gaan met energie. Op veel kantoren blijven veel lichten onnodig de hele nacht branden wanneer er niemand aanwezig is. Het aanschaffen van een slimme verwarming scheelt ook al een hoop, hiermee kunnen de instellingen zo worden ingesteld dat de temperatuur goed is wanneer de werknemers binnen zitten. Wanneer de werknemers weg gaan zal de verwarming niet onnodig aanstaan, wat energie bespaart. Een goed geïsoleerd pand is ook belangrijk, zo kan er geen energie ontsnappen. Als dit nog niet is gedaan, is dit zeker de moeite waard het is een investering maar loont zeker op de langere termijn. Ook is het belangrijk dat de computers aan het eind van de dag worden uitgezet en niet op de stand-by stand staan. 

Wanneer je maximaal wil besparen op de energierekening is het belangrijk om de bovenstaande tips op te volgen. Hiermee kan elk jaar veel geld mee worden bespaart, wat kan worden uitgegeven aan de inrichting van het kantoor of een leuke personeelsactiviteit. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *