Business Ondernemen Trends Weetjes

Epoxy, de nieuwe trend!

Epoxy is de nieuwe trend. Maar wat is het verschil tussen epoxy en polyurethaan? Epoxy heeft de juiste hardheid en is het meest geschikt voor industriële gebouwen. Maar heb je recent een nieuw pand gekocht of ben je toe aan een renovatie in je bedrijf, dan is de epoxyvloer de oplossing. Epoxy is een harde naadloze gietvloer die wordt aangebracht op een bestaande draagvloer. Deze vloer is ideaal voor het logistieke werk in je bedrijf, want daar heb je te maken met zware spullen. Met de epoxyvloer is het ook mogelijk om zware machines en/of voertuigen in je pand te hebben. Deze vloer kan het gewicht aan zonder dat er scheuren in de vloer komen. Let er wel op dat de epoxyvloer goed gehard is. Deze vloer is ook handig voor bouwmarkten of meubelzaken. De gietvloer wordt gegoten per 2 tot 3 millimeter, wat bestaat uit verschillende lagen. En, ja! De epoxyvloer is bestand tegen water,  vet, oplosmiddelen, hitte en kou. Er kunnen wel eens ongelukken gebeuren in je bedrijf waar je niet op gerekend had, maar daar hoef je je geen zorgen over te maken. Het is makkelijk te reinigen en dat komt omdat het naadloos is. Voor meer informatie kun je terecht bij www.meerwaardetotaal.nl. Waar moet je nog meer rekening mee houden? Voor welke zakelijke toepassingen is epoxy ideaal? Lees hier verder!

Waar moet je rekening mee houden bij een Epoxyvloer?

Heb je überhaupt de juiste ondergrond om een epoxyvloer te laten gieten? Zo niet, dan moet dat eerst gebeuren. Dit soort werkzaamheden kun je het beste door een professioneel bedrijf laten doen. Is je vloer egaal en stabiel genoeg, dan kan het echte werk beginnen. Nadat je gegoten epoxyvloer gehard is, moet je weten hoe je deze vloer kunt reinigen. Het beste is om te stofzuigen of een bezem te gebruiken. Reinigen met een vloeibaar spul mag ook, maar zorg er dan voor dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Teveel spul kan je vloer een doffe look geven.

Waar & Waarom?

De beste plekken voor een epoxyvloer zijn magazijn hallen die je misschien wilt renoveren, een (nieuwe) bouwmarkt, kantoorpanden die toe zijn aan vernieuwing, galerijen, bedrijfsruimtes en nog veel meer. Een epoxyvloer is sterk en belastbaar, en is daarom een goede keuze voor deze ruimtes. Ze kunnen zelfs zware machines en/of voertuigen dragen. Daarbij kun je ervoor kiezen om de vloer antislip te maken door toeslagstoffen te gebruiken. Kies dan voor kunststof van hoogwaardige kwaliteit. Natuurlijk is elke situatie anders, daarom zijn er specialisten die bij je langskomen om het met eigen ogen te beoordelen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *