Financieel Weetjes

Investeren in crypto

Het is steeds vaker in beeld: crypto. Eigenlijk is crypto niets meer dan een digitale munt. Crypto is een verzamelnaam hiervoor, er zijn namelijk meerdere varianten. Je koopt crypto in principe als de koers gunstig is. De koers kan nogal wisselen namelijk, meer dan bij de standaard valuta in verschillende landen. Met crypto kun je een NFT kopen. Maar je kunt ook steeds vaker gewone betalingen online doen met crypto. Je kunt op elk moment je afvragen of je goedkoper uit bent door crypto te gebruiken of door gewoon met iDeal, PayPal of een creditcard te betalen voor je online bestelling. 

NFT kopen

Een NFT is een non-fungible token. Het kopen van een NFT betekent dat jij de rechtmatige eigenaar wordt van een digitaal bestand. Dat betekent niet dat niemand anders het mag gebruiken, maar jij bent de eigenaar. Het gaat dus vaak om digitale kunst. Waar analoge kunst, zoals een schilderij, maar in één variant bestaat en de eigenaar hiervan kan kiezen of hij of zij dit wil ophangen of bewaren, is een NFT digitaal en kan het bestand gebruikt worden. Het verschil is dus dat je eigenaar bent, maar niet bepaalt wat er precies met het kunstwerk gebeurt. 

Investeren met NFT’s

Een NFT kan op termijn meer waard worden. Je koopt een NFT met crypto. Daar heb je dus al te maken met een prijs die je betaalt en de koers van jouw digitale munt op dat moment. Maar een NFT kan een investering zijn. Als de koers verandert of als de NFT meer waard wordt, kun je bijvoorbeeld overwegen deze te verkopen. Je hebt dus niet alleen te maken met de waarde van de NFT, maar ook met de waarde van waarmee betaald wordt. Dat is precies wat het voor veel mensen een interessant investeringsspel maakt. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *