Trends

Zelf een badkamermeubel ophangen, hoe dan?

Zelf een badkamermeubel ophangen, hoe dan?

Veel badkamermeubels worden al hangend geplaatst door deze aan de muur te monteren. Vaak wordt dit gedaan door een professional, maar dat kun je ook makkelijk zelf doen. Of het nou een badkamermeubel 120 cm, 90 of 170 centimeter is, met een beetje handigheid kun je al heel ver komen. De sleutels voor het monteren van een badkamermeubel zijn dan ook een beetje handigheid en de juiste gereedschappen. Hiermee kun je dus zelf een badkamermeubel plaatsen. Hoe? Dat wordt hieronder uitgelegd.

Makkelijk te installeren (wastafel)

Meestal worden badkamermeubelen, zoals van Bathroom manufactory voorgemonteerd geleverd. Dit betekent dat de badkamermeubelen redelijk makkelijk te installeren zijn. Je moet er wel rekening mee houden dat je wellicht nog andere materialen moet aanschaffen zoals sifon en afvoerbuizen. Vrijwel altijd worden er ophangbeugels, pluggen en schroeven met het badkamermeubel meegeleverd.

Daarnaast zit er altijd een montagehandleiding bij het badkamermeubel wat bestaat uit tekst en tekeningen. Als je kijkt naar een wasbak is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte die nodig is om de kraan en de afvoer te plaatsen. Dit wordt ook weergegeven op de bijgeleverde handleiding. De gewenste hoogte van de plaatsing van de beugels is vooral persoonlijk. Wel is het aan te raden om een waterpas te gebruiken voor de plaatsbepaling van het meubel. Let ook op de leidingen en waar deze geboord moeten worden, Met gebruik van de ophangbeugels kun je de kast tegen de muur klemmen, waarna je vervolgens de afvoerplug en de kraan kunt plaatsen. Als je dit hebt gedaan kun je de wastafel op het meubel plaatsen door middel van kit. Kit de wastafel en het meubel af langs de muur, waarna de afvoer kan worden aangesloten en de lades worden teruggeplaatst.

Badkamer- of spiegelkast

Eigenlijk gaat een plaatsing van een badkamer- of spiegelkast op eenzelfde manier als een wastafel. Wat verder wel belangrijk is bij deze badkamermeubels is dat je een ruimte van minimaal 20 centimeter aanhoudt als je meubelen naast een wastafel wilt plaatsen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *