Weetjes

De waarheid over fitness

De waarheid over fitness

Ben je weer eens in de sportschool ALL IN Fitness hoor je mensen weer praten over allerlei fitness mythes. Vele mensen, vooral degene die net beginnen met fitness, wordt van alles wijsgemaakt, terwijl het niet waar is. Mensen zweren erbij dat het helpt, maar het kan juist leiden tot een averechts effect. Hieronder noem ik een aantal van deze fitness mythes, zodat we de leugens over fitness de wereld uit kunnen helpen.

Kip, rijst, groente

Eiwitten zijn natuurlijk erg belangrijk voor sporters, daar valt niet over te disussiëren. Toch wordt een gezonde lifestyle, die dus behoorlijk wat eiwitten bevat, vaak geasscoeieerd met kwark, rijst, kip en broccoli. Nou, als je dat elke avond zou moeten eten ben je daar snel op uitgekeken. Goed nieuws: dat hoeft niet. Je lichaam heeft zelfs een grote behoefte aan een grote diversiteit aan voedingsstoffen. Of je nou wilt afvallen of aankomen, je kunt veel meer eten dan alleen kip, rijst en groente om je persoonlijke doelen te bereiken.

Elke dag sporten

Elke dag sporten in Fitness Utrecht, goed toch? Hoe meer en langer je traint, hoe beter, niet waar? Toch is dit, vooral wat betreft krachtsport, helemaal niet waar. Het is veel beter om een effectieve training te hebben van 45 minuten waar je er helemaal voor gaat dan 2 uur niet geconcentreerd rond te hangen in de sportschool. En ook het overtrainen is niet goed voor je lichaam en kan juist leiden tot een averechts effect.

Fitness supplementen

Allerlei shakes en vitamines worden je voorgeschoteld als je begint met fitness. Je hoort hier ook allerlei mensen over praten: als je meer sport heb je meer vitamines nemen, dus neem een vitaminepil. Het is wel verstandig om te realiseren dat de verkopers van allerlei fitness supplementen alleen maar gericht zijn om het verdienen van geld. Natuurlijk maken ze reclame en beloven ze je mega veranderingen in je sportprestaties maar dezelfde vitamines kun je ook prima uit je voeding halen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *