Business Trends

Trends op het gebied van kantoorinrichting

2020 is een bijzonder jaar. Het is een jaar waarin Corona op ons pad is gekomen, waardoor we zo veel mogelijk thuis moeten werken. Ondanks dat dit vele voordelen kan hebben, zoals weinig reistijd en flexibiliteit, heeft thuiswerken ook nadelen. Zodra het advies luidt dat er werknemers op kantoor weer worden toegestaan, zullen veel collega’s staan te springen om terug te komen op kantoor. Het is belangrijk dat een kantoorruimte klaar is voor ‘het nieuwe normaal’. 

Het kantoor van de toekomst

Het nieuwe normaal vergt enige creativiteit. Het zal een combinatie worden tussen thuiswerken én op kantoor werken. Hard werken thuis achter je beeldscherm en creatief samenwerken op kantoor. Het is namelijk erg belangrijk om elkaar te zien, om te sparren en te brainstormen in een kantoorruimte om het optimale bedrijfsresultaat te blijven behouden. 

Flexibele werkplek

Wanneer er een combinatie zal ontstaan van thuis én op kantoor werken zijn flexibele werkplekken erg belangrijk. Daarnaast is een huiselijke sfeer op kantoor een must. Dat houdt in dat je verschillende soorten bureaus en tafels hebt om aan te werken. Zo ontstaat er vrijheid, wat een positief effect heeft op de creativiteit. 

Ergonomische meubelen

Veel werknemers krijgen tijdens het werken rug- en nekklachten. Over het algemeen werken mensen thuis hard en gefocust, waardoor ze lang achter de computer zitten. Vaak hebben mensen thuis geen goede stoel of tafel. Het is dus erg belangrijk dat meubels op kantoor ervoor zorgen dat mensen een juiste houding aannemen om eventuele klachten te verminderen. Havic biedt een ruim assortiment aan bijvoorbeeld ergonomische bureaustoelen. De ergonomische bureaustoelen zijn niet alleen functioneel maar zorgen voor een prettig zitcomfort. De stoelen kunnen worden aangepast op jouw wensen en zijn verkrijgbaar in verschillende designs. 

Groen, groen en groen

Daarnaast zien we ook planten terugkomen in de kantoorinrichting. Planten zorgen niet alleen voor een fijne en gezellige sfeer maar zuiveren ook de lucht. Een plant zorgt voor zuurstof in de lucht en verhoogt de vochtigheidsgraad wat je op kantoor goed kan gebruiken!

1.5 meter kantoorinrichting 

In navolging van het corona virus bereiden we ons voor op een 1,5 meter samenleving. Preventieschermen, desinfectiegel, roomdividers en tussenschotten zijn kantoorartikelen die je steeds meer terug zal zien. In het assortiment van Havic vind je diverse soorten preventieschermen en tussenschotten voor een anti-corona kantoor. Daarnaast vind je ook kantoormeubelen op maat voor genoeg ruimte tussen werkplekken. Voor vrijblijvend advies op maat of een interieurontwerp van jouw 1,5 meter kantoor kan je contact opnemen via de website van Havic. 

Licht en ventilatie

Licht is erg belangrijk. Natuurlijk is het niet mogelijk om in elk kantoor grote ramen te plaatsen. Een juiste oplossing hiervoor is om glazen wanden te plaatsen. Hierdoor lijkt het kantoor veel ruimer én lichter. Daarnaast moeten ramen ook dienen als een ventilatiesysteem wat in het ‘nieuwe normaal’ erg belangrijk is. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *