Trends

Nieuwe keuken? Waar moet ik (financieel) op letten?

Na verloop van tijd is een keuken gewoon ‘echt op’ en is het tijd om een nieuwe te (laten) plaatsen. Een nieuwe keuken is superleuk, want het is het aangezicht van je huis. Maar het is ook mega spannend. Want er komt toch nog een hoop bij kijken. Welke stijl van een keuken moet ik kiezen, willen we dezelfde indeling aanhouden, waar irriteer ik me nu aan in de keuken? En als we de keuken grondig gaan veranderen moeten we dan ook waterleidingen, elektriciteit en riolering om gaan leggen? Vraagstukken waar goed over nagedacht moet worden. Niet alleen technisch gezien. Ook overzicht houden in het financiële plaatje is dan erg belangrijk.

Wat wil ik met de keuken?

De eerste en meest belangrijke stap is om zelf te bepalen wat de wensen zijn. Blijft de indeling hetzelfde? Dan kan er al snel gekeken worden naar de stijl keuken die je mooi vindt. Wil je graag iets anders met de keuken door bijvoorbeeld er een echte leefkeuken van te maken, dan kan het best zo zijn dat de indeling van de keuken op de schop moet.

Bijvoorbeeld omdat er grote tafel geplaatst moet worden of dat er een kookeiland komt met verlengt stuk om aan te zitten.

Bedenk dat er bij grote aanpassingen ook veranderingen aangebracht dienen te worden in de aanleg van rioleringen, waterleidingen en elektriciteit. Komt de koelkast bijvoorbeeld op een andere plek te staan, dan moet daar wel stroom liggen om de koelkast draaiende te houden. Dit betekent vaak ook dat de vloer er (tijdelijk) uit moet en muren opnieuw gestukt moeten worden. Dit zijn extra bijkomende kosten waar wel rekening mee gehouden dient te worden.

Welke keukenstijl vind ik mooi?

De stijl die je kiest is natuurlijk ook belangrijk. Bekijk je nu je oude keuken vind je deze waarschijnlijk ouderwets. Dat is niet zo gek want net als met alles is ook een keuken aan mode en trends onderhevig. Waar we vroeger veel greepjes en franjes aan de kasten zagen, is tegenwoordig de keuken een stuk ‘strakker’. Grepen die in de kasten verwerkt zitten of kasten die met een ‘push’ open gaan. Maar ook vandaag de dag zijn er nog steeds keukens ‘a la Riviera Maison’. Bedenk in ieder geval altijd dat je over 10 jaar nog steeds met dezelfde keuken zit.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *