Geen categorie

Voordelig je tuin inrichten

We willen allemaal dat onze tuin er netjes bij staat, zeker in de zomermaanden. Als je dit door een externe partij laat uittekenen en uitvoeren, kost dit al snel klauwen met geld. Als je zelf een beetje handig bent, is dit helemaal niet nodig! Een hoop dingen zijn eenvoudig zelf te doen, maar je moet er natuurlijk wel even de tijd voor nemen.

Planten

Nieuwe planten zetten is natuurlijk geen werk. Je kunt je laten adviseren door een dure expert, maar op Google is ook alle informatie te vinden over de planten die het beste bij jou passen. Zorg ervoor dat je goede potgrond gebruikt, regelmatig water geven en niks kan nog misgaan!

Afscheiding

Een schutting of hekwerk moet vaak geplaatst worden door een vakkundig installatieteam, waardoor de kosten hoog op kunnen lopen. Ideaal zou dus zijn een afscheiding die ook nog makkelijk zelf te plaatsen is. Tegenwoordig is kastanjehout hekwerk erg in trek en dit is zelf te installeren, wat een hoop kosten bespaart! Mocht je het hekwerk helemaal dicht willen hebben, kun je dit laten begroeien met planten zodat er geen doorkijk meer is.

Gras

Het lijkt misschien simpel, maar op je gazon valt ook veel geld te besparen. Kunstgras is natuurlijk onderhoudsvrij maar wel vrij duur in aanschaf, zeker als je wil dat het zo echt mogelijk lijkt. Je kunt ook kiezen voor grasmatten, zodat het er gelijk groen bijligt. Hiervan is de prijs natuurlijk ook hoger dan graszaad en dit moet vaak ook door vakkundige tuinmannen gelegd worden. De goedkoopste optie is zelf inzaaien van je gras. Het vergt wat geduld en onderhoud, maar dan heb je veel voor weinig!

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *