Ondernemen Trends Weetjes

Kies de juiste raamdecoratie voor jouw kantoorpand 

Het inrichten van een kantoor brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Kies je voor een moderne kantoortuin, of probeer je zoveel mogelijk losse ruimtes te creëren? Dat laatste wint aan populariteit, daar hybride werken binnen veel organisaties de norm is geworden. Het maakt dat men voornamelijk naar kantoor komt om aldaar samen te werken in teams; het werk wat individueel kan worden uitgevoerd doet men thuis. Naast de indeling van het kantoor, speelt ook het gekozen interieur mee. Zijn de bureaustoelen ergonomisch verantwoord? Welk type raamdecoratie is het meest geschikt? Over dat laatste gesproken, kies je voor rolgordijnen of ga je voor verticale lamellen? 

Impact van raamdecoratie op uitstraling kantoorpand 

Raamdecoratie kan een grote impact hebben op de uitstraling van een kantoorruimte. Het maakt een kantoor enigszins huiselijk en voegt kleur toe. Niet onbelangrijk is het gegeven dat raamdecoratie hinder als gevolg van het licht wat van buiten in het kantoor valt helpt te voorkomen. Denk aan de zon die op het beeldscherm van een medewerker schijnt. De weerkaatsing werk irritaties op, wat de concentratie van een medewerker schaadt.

Tip: kijk ook eens naar de mogelijkheid om verschillende lagen raamdecoratie te gebruiken. Dit wordt ook wel layering genoemd en behoort tot de laatste interieurtrends. Maak er gebruik van in je eigen kantoorpand! Niet alleen voldoe je hiermee aan de laatste trends, ook draagt het combineren van verschillende soorten raamdecoratie bij aan de isolatie van het pand. Er zal minder warme lucht naar buiten stromen.  

Verschillende soorten raamdecoratie voor kantoren 
Reeds werden een aantal vormen van raamdecoratie genoemd. Naast rolgordijnen en verticale lamellen zijn ook plissés populair. Deze plissés worden in verschillende kleurtinten verkocht en maken het mogelijk te spelen met de hoeveelheid lichtinval. Daarbij hebben de plissés een chique, moderne uitstraling. Welke kleur raamdecoratie past goed bij de rest van je interieur in het kantoorpand? 

Kies voor duurzaamheid bij de keuze voor raamdecoratie 

Let bij de aankoop van raamdecoratie niet uitsluitend op de verschillende soorten, modellen en kleuren waarin deze worden aangeboden. Houd ook rekening met het aspect duurzaamheid. Kies voor stoffen die lang mooi blijven en daarbij een lange tijd mee zullen gaan, zonder snel aan kwaliteit te verliezen. Kijk hierbij direct naar de wijze waarop de stoffen onderhouden moeten of kunnen worden. Vaak zal een aanbieder van raamdecoratie voor kantoorpanden je de verschillende opties met hun voor- en nadelen voorleggen. Dit helpt je tot een weloverwogen keuze te komen. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *