Business Ondernemen Trends Weetjes

Richt jouw ideale kantoor in met deze 4 tips

Een groot deel van de ‘werkende mens’ in het zakenleven spendeert minimaal 40 uur per week op kantoor. Met al die uren is het wel prettig als dit een zo comfortabel mogelijke werkplek is. Daarbij zorgt een prettig kantoor er voor dat personeel betere werkprestaties leveren. Dit resulteert meestal weer in een goede werksfeer; niet onbelangrijk dus! Met de onderstaande tips richt jij binnen de kortste keren een droomkantoor in waar iedereen geïnspireerd door raakt. 

Tip 1: Ga voor een stijlvolle inrichting

Grote corporate kantoren hebben hun ruimtes vaak vol smaak ingericht. Vaak worden hierbij interieurarchitecten ingeschakeld. Zij kunnen jou als geen ander helpen bij het realiseren van een mooi een trendy kantoor. 

Belangrijke elementen zijn moderne kantoormeubelen, deze moeten naast mooi ook vooral functioneel en ergonomisch zijn. Kantoorruimtes moeten stimulerend, motiverend en inspirerend zijn. Hiervoor moeten ook vorm, licht, kleur en materiaal bij elkaar passen. Trendy is daarbij belangrijk maar zorg ook dat het kantoor redelijk tijdloos ingericht is, zodat je niet elk jaar de hele inrichting hoeft aan te passen aan de laatste trends. 

Tip 2: Zorg voor voldoende lichtinval 

Een van de belangrijkste aspecten van een fijn kantoor is dat er voldoende licht binnen valt. En dan geen felle lampen, maar juist natuurlijk licht. Daglicht geeft zorgt voor extra energie waardoor personeel ook productiever kan werken. Natuurlijk schijnt de zon niet altijd en is goed kunstmatig licht ook belangrijk. Zorg hierbij dan dus wel dat het verlichting is die zo dicht mogelijk bij natuurlijk licht komt én voor mooie lampen designs.

Tip 3: Zorg voor groen 

Plaats lekker veel planten door het gehele kantoor.​​ Planten dragen bij aan het ideale werkklimaat. Ze zorgen direct voor een betere gemoedstand, hogere luchtvochtigheid, betere concentratie en regelen een betere verdeling van temperatuur. Het toevoegen van groen op kantoor is dus van groot belang. Vind je zorgen voor planten? Dan kun je daar externe bedrijven voor inschakelen. Daarnaast zijn er ook veel planten die maar eens per maand water nodig hebben, dat is toch wat makkelijker zorgen. 

Tip 4: Zorg dat het netjes en opgeruimd is

Het allerbelangrijkste aan een ideaal kantoor is dat het netjes en georganiseerd is. Zorg voor een rustige en overzichtelijke werkplek. Het is het ideaal als er zo min mogelijk spullen op kantoor liggen. Het is daarom verstandig om spullen die niet veel worden gebruikt op een andere plek te bewaren dan kantoor. 

Een opslagruimte Rotterdam huren kan hiervoor de oplossing bieden. Neem gerust een kijkje bij een inboedel opslag van Huureenbox. Zij bieden een groot scala aan verschillende grootte opslagboxen. Het is slim om hier spullen in op te slaan waar je slechts een paar keer per jaar gebruik van maakt. Dit zorgt voor overzicht op kantoor en maakt dat het kantoor er netjes uitziet; de ideale werkplek voor al jouw personeel. 

Zorg dus voor meer productiviteit, energie en charme met een mooie inrichting. Wij wensen je in ieder geval succes!

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *