Weetjes

5 essentiële onderdelen van een bar

Een bar is een cruciaal onderdeel van elk restaurant of hotel. Van frisdrank tot bier en alles daartussenin, je moet je gasten zo snel en efficiënt mogelijk kunnen bedienen. Omdat verschillende dranken verschillende accessoires vereisen, zijn er ook verschillende benodigdheden die je nodig hebt bij het serveren van drankjes.

Ijsblokjesmachine

Of je nu een bar, café of restaurant opent, je moet veel beslissingen nemen over de activa en apparatuur die je op lange termijn nodig hebt. Een bedrijf dat faalt of slaagt, hangt immers af van het al dan niet beschikken over de juiste apparatuur voor zijn behoeften. Het kan ook betekenen dat je je onder druk gezet voelt om de juiste beslissingen te nemen. Sommige zijn duidelijk, maar over andere heb je waarschijnlijk nog niet eens nagedacht. Wat voor soort bedrijf je ook runt, iedereen weet dat ijs een goede zaak is. Het is soms een noodzakelijk onderdeel van mixdrankjes en cocktails, maar ook van smoothies en ijskoffie. IJsdranken zijn erg populair in de zomer, wat een van de drukste tijden is voor de meeste restaurants en bars. Met een ijsblokjesmachine wordt het serveren van dranken efficiënt gemaakt en zullen je klanten blij zijn met de drank die ze krijgen.

Ijscrusher

Een ijscrusher is een cruciaal onderdeel van elke bar, omdat ze worden gebruikt om het ijs te vermalen dat in je drankjes gaat. Er zijn veel verschillende soorten ijscrushers, van handmatige tot elektrische die snel en gemakkelijk crushed ijs maken. Sommige ijscrushers zijn klein genoeg om op je aanrecht of in een koelkast te passen, terwijl andere in een rechtopstaande vriezer moeten worden bewaard.

Cocktailshaker

Een cocktailshaker is een apparaat dat wordt gebruikt om ingrediënten te mengen. Het is vaak gemaakt van roestvrij staal of glas, met een goede afdichting en een ingebouwde zeef om ijs en andere vaste deeltjes uit de drank te filteren. Cocktailshakers worden gebruikt voor het mixen van dranken zoals martini’s, daiquiris en margarita’s.

Jigger

Jiggers zijn een essentieel hulpmiddel voor barmannen en iedereen die een bepaald aantal ounces moet afmeten. Zoals je misschien al geraden hebt, worden ze gebruikt om sterke drank te meten. Ze kunnen ook worden gebruikt om likeuren en andere soorten sterke drank te meten. Jiggers zijn er in vele soorten en maten, maar meestal zijn ze cilindrisch of rechthoekig met afmetingen die langs hun zijkanten zijn gemarkeerd in stappen.

Barlepel

Een barlepel is een lange lepel met een smalle kom die wordt gebruikt om drankjes te roeren. Het wordt ook gebruikt om sterke drank te meten en te schenken. Dit maakt het een essentieel hulpmiddel voor de barman. Hoewel sommige recepten vragen om roeren met een roerstaafje in plaats van met een lepel, wordt dit niet aanbevolen vanwege het risico dat je glaswerk beschadigd raakt of dat sommige van de meer delicate ingrediënten van je drankje verloren gaan.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *