Weetjes

Waarom je cortenstalen platen zou moeten gebruiken

Cortenstaal is een zeer sterk en laag gelegeerd buitenstaal dat sterk wordt aanbevolen voor de meeste toepassingen. Cortenstalen platen bestellen kan een van de verstandigste beslissingen zijn die u ooit kunt nemen. Als je professionals in de metaalindustrie zou vragen, zouden ze je vertellen dat cortenstaal het beste bestand is tegen corrosie. Het is ook ontworpen om een ​​roestige look te creëren als ze worden blootgesteld aan verwering. Dus als je meer wilt weten over waarom je voor cortenstaal moet kiezen, lees dan verder.

Voordelen van het gebruik van cortenstaal

Er zijn veel metalen die u voor uw projecten kunt gebruiken, maar als u een metaalcenter om enkele aanbevelingen vraagt, zullen zij u het cortenstaal geven. Maar waarom wordt cortenstaal zo sterk aanbevolen? Cortenstaal heeft een superieure weerstand tegen corrosie. In feite zal de roest op het oppervlak alleen worden verzegeld en zou als een andere beschermende laag fungeren. Deze laag zou verdere corrosie kunnen voorkomen. Evenzo vermindert het de hoeveelheid schittering zoals die u op standaard metalen aantreft. Een andere praktische reden om cortenstaal te gebruiken is vanwege de lange levensduur en het onderhoud. Corten heeft weinig tot geen onderhoud nodig, wat ideaal is voor constructies waar onderhoudt moeilijk zou zijn, zoals bruggen. Bovendien kan het roest effect op het oppervlak de levensduur van de toepassing egaliseren of verlengen, daarom is het een meer economische oplossing als het gaat om corrosie.

Corten en zijn toepassingen

Corten kan in tegenstelling tot andere staalsoorten eenvoudig worden geconstrueerd. U kunt bijvoorbeeld processen zoals schilderen elimineren. Evenzo wordt het nu gebruikt in een breed scala aan buitentoepassingen, vooral in de architectuur. Deze krachtige staalsoort kun je verwerken in dakbedekking, gebouwen, sculpturen en bruggen. Als je je ooit afvraagt ​​over het oxidatieproces van corten, nou, het gebeurt wanneer het materiaal wordt blootgesteld aan de afwisselende natte en droge situaties die buiten plaatsvinden. Dit proces kan ongeveer 4-10 jaar duren, maar het kan versnellen, afhankelijk van de situatie. Dit maakt corten krachtig en corrosiebestendig, wat perfect zou kunnen zijn voor uw behoeften.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *