Ondernemen

De koffieautomaat is op iedere werkvloer een meerwaarde

Op iedere werkvloer staat tegenwoordig wel een koffieautomaat. Wellicht denken mensen dan direct aan koffieautomaten op kantoor, maar niet alleen daar wordt het welbekende bakkie pleur veel genuttigd. Ook in andere sectoren, zoals de bouw, de industrie en de handel en transport, is de koffieautomaat niet meer weg te denken. Dat is logisch te verklaren ook, want het hebben van een koffieautomaat brengt veel voordelen met zich mee.

Verhoog de productiviteit en daarmee de prestaties!

Het begint al met de productiviteit. Met een lekker bakje koffie aan het begin van de dag wordt de werknemer direct goed wakker. In plaats van dat diegene in het eerste halfuurtje van de dag misschien nog een beetje suf is, gaat hij of zij direct productief aan de slag. Het levert zowel de werknemer als de werkgever een goed gevoel op, want de werknemer heeft het idee dat hij nuttig is en de werkgever is uiteraard ook blij wanneer de prestaties van de werknemer worden verhoogd.

Maar daar blijft het niet bij. Wellicht heb je er zelf wel ervaring mee: gezellig, samen met je collega’s, een bakkie koffie drinken uit en bij het koffieautomaat. Wanneer je samen een kopje koffie drinkt, verhoogt het de sociale interactie tussen het personeel. Daarmee wordt ook de onderlinge verstandhouding en de saamhorigheid bevordert. Je spreekt elkaar misschien eens een keertje over iets anders dan over het werk. Daardoor wordt het gezelliger op de werkvloer en ga je waarschijnlijk vaker met een brede glimlach richting je werk.

Een andere houding is goed voor de mens

Voor mensen in de bouw, die constant werk aan het doen zijn dat lichamelijk veel van een mens vraagt, is het eveneens goed om eens (een paar keer) per dag naar het koffieautomaat te gaan. Het zorgt ervoor dat je weer even kan bijkomen van het fysieke werk dat je de hele dag door verricht. Ook voor het lichaam is dat beter, zodat je soms eens een andere beweging maakt dan je de rest van de dag doet. Dat geldt overigens ook voor mensen die op kantoor de hele dag in dezelfde houding achter hun bureau zitten. Ook zij hebben er baat bij om soms even naar het koffieautomaat te lopen om eens een andere houding aan te nemen. Overal komt het goed van pas!

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *