Ondernemen

Tips voor ondernemers met een baby

Tips voor ondernemers met een baby

Ondernemen neemt veel tijd in beslag. Een baby ook. Soms kan het lastig zijn om deze twee te combineren, maar er zijn een hoop opties om dit te doen. Ik geef je graag wat tips en inspiratie om de twee goed te combineren.

Multitasken met een draagzak

De eerste tip die ik heb is het aanschaffen van een draagzak. Met een draagzak, zoals die van Ergobaby, kun je je baby bij je dragen. Je kleintje ziet dan veilig tegen je aan in de zak. Het voelt een beetje als een knuffel, maar dan heb je je handen nog vrij. Hierdoor voelt het als quality-time met je baby, maar je bent ook nog vrij om wat anderen dingen te doen. Even wat werk tussendoor of even wat huishoudelijke klusjes. Allemaal zaken die je misschien zou laten liggen om te knuffelen met je baby.

Flexwerken

Een ander probleem waar je tegenaan zou kunnen lopen is dat je veel thuis zit te werken zodat je bij de baby kan zijn. Soms is dit echter niet zo goed voor je productiviteit en kun je beter op een flexplek in een kantoor, in een leuk cafeetje of in een hotel gaan zitten. Dit laatste is een nieuwe trend waarbij hotels hun kamers verhuren om een dagdeel te komen werken. Regel een oppas voor de baby en ga een dagdeel werken op een andere plek. Dit is goed voor de productiviteit.

Werken of slapen tijdens middagdutjes

De middagdutjes van de baby lijken het ideale moment om even hard te gaan werken. Dit is zeker een goed idee. De baby heeft op dit moment even geen extra aandacht nodig en je kunt je goed focussen op je werk. Maar grote kans dat de baby je ook ’s nachts wel eens wakker houdt. Daarom is zijn of haar middagdutje ook het perfecte moment voor jouw middagdutje. Je bent waarschijnlijk een betere ondernemer en ouder als jezelf ook goed uitgerust bent.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *