Ondernemen Weetjes

3 belangrijke weetjes over het verbruik van je printer

ook veel meer digitaal doen, wordt de printer door bedrijven nog steeds volop gebruikt voor allerhande zaken. Maar wat weet je eigenlijk over wat je printergebruik het bedrijf kost? We bespreken drie belangrijke weetjes over het verbruik van je printer. 

Inkt is het echte zwarte goud

Om te kunnen printen met een inkjetprinter heb je papier en inkt nodig. Het moge duidelijk dat het voor milieu beter is om daar spaarzaam mee om te gaan. Maar ook als je bewust wilt omgaan met de uitgaven van je bedrijf, is het verstandig om hier wat zuiniger mee te zijn. Zeker waar het inkt betreft. Het is namelijk zo dat printerinkt voor je cartridges één van de duurste vloeistoffen ter wereld is. Duurder nog dan olie en zelf brandstof voor space shuttles. 

Printende laserprinters vreten stroom

Gebruik je een laserprinter, dan heb je van bovenstaande geen last. Laserprinters gebruiken immers toner in plaats van inkt. Dat is een poeder dat goedkoper is dan printerinkt. Dat was het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat een laserprinter op het moment dat hij aan het afdrukken is drie keer zoveel energie verbruikt als een desktop computer. Dat komt omdat de toner opgewarmd moet worden om op de pagina ingebakken te kunnen worden. Gelukkig verbruikt een inactieve laserprinter maar een vijfde van de stroom die een desktop computer verbruikt.

Inkt- en tonerverbruik verminderen kan met een keuze voor de juiste lettertypes

Welke lettertypes gebruikt jouw bedrijf standaard? Times New Roman? Dat is een lettertype met een schreef, en die zijn minder zuinig qua inktverbruik dan lettertype zonder schreef. Dat scheelt natuurlijk weinig op één afdrukje, maar als je vaak tekst afdrukt kan printen met een zuiniger lettertype wel degelijk een verschil maken in het verbruik van inkt of toner. Wil je toch een letter met een schreef? Download en installeer dan Ryman Eco. Dit lettertype heeft wel een schreef, maar de letters zijn ‘hol’. Op een normale lettergrootte zie je daar weinig van, maar je bespaar er wel inkt of toner mee uit.

Afbeelding met persoon, tafel, venster, vasthouden

Automatisch gegenereerde beschrijving

Een wat bewuster gebruik van je zakelijke printer(s) kan daarom helemaal geen kwaad om kosten te drukken. Wellicht moet je je personeel er een beetje voor heropvoeden, maar het is wel kennis en een bewustzijn dat ook thuis van pas kan komen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *