Weetjes

Een kantoor vol planten

Je lege kantoorruimte opvullen doe je eenvoudig met een aantal kamerplanten. Een lege ruimte voelt al minder leeg aan wanneer er een grote plant staat. De luchtkwaliteit wordt ook nog eens verbeterd door kamerplanten. Vuile stofdeeltjes worden gefilterd en omgezet in zuurstof. Dit verhoogt de productiviteit! Op deze manier zorgt het groen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Welke kantoorplanten geschikt zijn voor je kantoor lees je in deze blog!

Bananenplant

Een bekende plant is de bananenplant. Door de eenvoudige verzorging is deze kamerplant ideaal voor een kantoorruimte. Zet de plant in een zelf watergevende bloempot en je hoeft er als het ware niet meer naar om te kijken! De bloempot zorgt er namelijk voor dat de bananenplant voldoende water krijgt. Het enige wat jij hoeft te doen is het reservoir bijvullen. 

De bananenplant is een echte eyecatcher. Hij is mooi groot en valt meteen op. De plant houdt van licht, dus hij kan het beste in een lichte ruimte geplaatst worden. Geef de bananenplant in de zomermaanden wat extra voor de beste verzorging. Doe dit eens per maand en sla de wintermaanden over. In de winter heeft de bananenplant namelijk geen extra voeding nodig. 

Pachira Aquatica

Tussen de hardwerkende werknemers kan de Geldboom niet ontbreken. De Geldboom staat officieel bekend als Pachira Aquatica en heeft een speciale uitstraling door zijn gevlochten stam. De Pachira Aquatica mag naast de bananenplant in een lichte ruimte staan, want genoeg licht is belangrijk voor deze kantoorplant. Handmatig water geven is bij deze plant het beste, dus je bent iets meer tijd kwijt met de verzorging. De Pachira Aquatica mag namelijk pas nieuw water wanneer de grond opgedroogd is. Dit kan alleen wanneer je het handmatig doet, omdat het watergeven bij een zelf watergevende bloempot automatisch gaat. 

Areca

De Areca stelt weinig eisen aan de verzorging, wat het een ideale kantoorplant maakt. Deze plant is een echte ‘vloer-tot-plafond’ plant. Hij kan uitgroeien tot wel 120 cm. Tel hier een bloempot en een eventuele tafel bij op en de plant komt daadwerkelijk tot het plafond. Deze plant verbetert de luchtvochtigheid in de ruimte aanzienlijk. De Areca verdampt namelijk veel water. Dit betekent niet meteen dat de plant ook extra water nodig heeft. Net als veel andere planten is wekelijks een scheutje water voldoende!

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *