Financieel Ondernemen

Wat is de meerwaarde van factoring voor bedrijven?

Wil je af van het gedoe dat niet-betalende klanten met zich meebrengt? Heb nooit meer last van niet-betalende klanten met factoring mkb! Factoring bedrijven zoals The Blue Factor zijn erg handig voor kleine en middelgrote bedrijven die graag wat meer tijd willen besparen en geen gedoe willen met niet betalende klanten. Wat de meerwaarde van factoring voor bedrijven precies is? Dat lees je hier!

Wat is factoring precies?

Factoring is een manier van debiteurenbeheer. Debiteuren zijn mensen waarvan jij nog geld krijgt. Voornamelijk zijn dit klanten die iets bij je hebben besteld of aan wie je een dienst hebt verleend. Je stuurt dan een factuur en deze moet worden betaald door de debiteur. Sommige bedrijven kiezen voor factoring. Bij factoring verkoop jij jouw factuur aan een factoring bedrijf. Dit bedrijf betaalt jou het bedrag uit wat openstond op de factuur. Vervolgens betaalt jouw debiteur de openstaande factuur aan het factoring bedrijf.

De voordelen van factoring

Waarom zouden bedrijven kiezen voor factoring? Zoals al gezegd bespaar je een hoop tijd en moeite met factoring. Elk bedrijf heeft wel eens klanten die niet betalen. Ze zijn het dan vergeten of hebben er de financiële middelen niet voor. Dit is ontzettend vervelend voor bedrijven. Het is een hoop gedoe en kost veel tijd. Deze tijd kun je ook aan andere belangrijke zaken binnen jouw bedrijf besteden.

Er zijn ook veel debiteuren die wel betalen, maar hier langer over doen. Soms moet je weken wachten op de betaling. Dit komt niet altijd even goed uit. Jij hebt als bedrijf immers ook facturen die je moet betalen. Daarnaast moet jijzelf ook jouw brood verdienen. Op dat soort momenten is factoring ook een goede oplossing. Bij factoring heb je namelijk veel sneller jouw geld. Sommige bedrijven binnen de factoring mkb betalen zelfs binnen 24 uur.

Hoe pak je factoring aan?

Bedrijven zoals The Blue Factor zijn gecertificeerd en daarom betrouwbaar voor factoring. Wanneer je een betrouwbaar bedrijf hebt gevonden, is het tijd om contact op te nemen. Wil je standaard alle facturen aan de uitbesteden? Neem dan even contact op met het bedrijf. Wil je eenmalig gebruik maken van factoring? Bekijk welke facturen je graag wilt verkopen en leg deze alvast klaar. Bekijk het systeem waarmee het bedrijf werkt en lever jouw facturen op die manier in. Vaak krijg je binnen 24 uur al jouw geld! Alles wat tot nu toe met de factuur geregeld moet worden, doet het factoring bedrijf voor je. Jij hoeft je dus geen zorgen meer te maken en kun kunt je richten op de belangrijkere zaken binnen jouw bedrijf.

Hoeveel kost factoring jou als bedrijf?

Factoring kost jou alleen wat tijd om een goed bedrijf te zoeken en om jouw facturen te verkopen. Verder kun je gewoon het geld innen, zonder gedoe. Je kunt je voorstellen dat een stuk minder tijd kost dan met het dealen van niet betalende klanten. Factoring bedrijven werken vaak met een percentage. Informeer bij het bedrijf dat jij op het oog hebt hoeveel procent van het factuurbedrag jij moet betalen voor de diensten.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *