Geen categorie

Wat is een uitvaartverzekering en hoe werkt het?

Een uitvaartverzekering is een nuttig hulpmiddel voor dierbaren die betalen voor een overleden familielid of de begrafenis, herdenkingsdienst, grafsteen, urn en andere onkosten van een overleden familielid. Naarmate we ouder worden, is het volkomen natuurlijk om na te denken over definitieve regelingen. Een uitvaartverzekering vergelijken is dan ook een belangrijke voorbereiding.

Hoeveel kost een gemiddelde begrafenis ?

Afhankelijk van het gekozen uitvaartcentrum en de begrafenisartikelen kunnen de kosten aanzienlijk hoger zijn. De gemiddelde kosten liggen namelijk rond de 3000 tot 5000 euro.
Deze prijs is exclusief een begraafplaats of zaken als bloemen, overlijdensbericht of transport. Daarom is een uitvaartverzekering vergelijken zo belangrijk.

Met een goede planning kunt u een deel van de stress en financiële verantwoordelijkheden van uw gezinsleden verminderen als u sterft. Steeds meer mensen maken van tevoren plannen om hun begrafeniskosten te dekken, niet alleen om de last voor de achterblijvers te verlichten, maar ook om ervoor te zorgen dat aan hun definitieve wensen wordt voldaan.

Wat kost een uitvaartverzekering?

De premies zijn verschillend per maatschappij en afhankelijk van de gewenste dekkingen Raadpleeg steeds de algemene voorwaarden en vergelijk de mogelijkheden van verschillende verzekeraars. Premies worden maandelijks, driemaandelijks, jaarlijks…vooraf betaald voor een bepaalde duur. Het uit te keren bedrag na overlijden ligt momenteel tussen de € 2.250 en maximum € 10.000.

Wat dekt een uitvaartverzekering ?

  • Het bedrag dat word uitgekeerd is dat van het verzekerd kapitaal.
  • Meestal ben je vanaf de eerste afbetaling van je premie je verzekerd.
  • Kinderen worden niet standaard opgenomen in een verzekering maar er zijn wel maatschappijen die het wel doen.
  • Verblijf je vaak in het buitenland, dan kan je repatriëring laten opnemen in de uitvaartverzekering.

Prijzen berekenen en vergelijken

Zoals je een brand- of autoverzekering neemt, ga je best verstandig te werk door een gesprek aan te gaan met verschillende maatschappijen. Misschien is het ook verstandig om je nabestaanden hierin te betrekken.
In principe kan een uitvaartverzekering afsluiten al vanaf je 18 de, maar er staat een beperking op leeftijd( vb 70 jaar). Dit betekent dus dat jij na deze maximumleeftijd niet meer kan intekenen.
Let wel, sommige uitvaartverzekeraars vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Enkelen vragen geen medisch attest maar bouwen een wachttijd in.
Kleine lettertjes die een groot verschil kunnen maken!
Online kan je alvast de bekendste verzekeraars vergelijken met standaard opgenomen vragen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *