Business Financieel

Wanneer kan je het beste een deurwaarder inschakelen?

Het laatste dat jij als eigenaar van je onderneming kunt gebruiken, is klanten die hun rekeningen niet betalen. Zeker in de corona tijd, is dit belangrijker dan ooit. Je kunt een deurwaarder inschakelen als iemand zijn schuld aan jou niet betaalt. Het werk van een deurwaarder lijkt op dat van een incassomedewerker, maar dan met veel meer bevoegdheden. Er zitten dus wat verschillende tussen wat een deurwaarder mag doen en een incassobureau. Zo mag een deurwaarder de debiteur vanwege de wettelijke status, voor de rechter dagen. Ook mag de deurwaarder beslag leggen op de spullen of inkomsten van een debiteur.

Maar een deurwaarder inschakelen doe je natuurlijk niet zomaar. Dus voordat je een deurwaarder inschakelt, moet je al een aantal stappen doorlopen. Je mag namelijk niet zomaar een deurwaarder inschakelen. En zeker als de afnemer een particulier is, gelden er strenge regels. Eén van die regels is dat je verplicht bent om eerst een betalingsherinnering en een aanmaning te sturen. Het is zelfs mogelijk om ook deze stappen uit te besteden bij een boekhouder of incassobureau. De meeste deurwaarders werken actief met incassobureaus samen of er zijn zelfs incassobureaus die alles in eigen handen hebben.

Hoe moet die betalingsherinnering eruit zien?

De betalingsherinnering is eigenlijk een vriendelijk bericht waarin je de debiteur verwijst naar het feit dat de factuur nog niet is betaald. Wordt hier niet op gereageerd door de debiteur, dan kun je een aanmaning versturen. Hierin geef je aan dat dit de laatste kans is om de vordering zonder bijkomende kosten te voldoen. Je bent verplicht om de debiteur 14 dagen de tijd te geven voor je verdere stappen onderneemt.

Twijfel je nog of je een geschikte zaak hebt om aan een deurwaarde uit te besteden? Neem dan contact met een betrouwbaar deurwaarderskantoor op en zij zullen je de informatie geven die je nodig hebt.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *