Business Financieel

Tips voor ondernemers tijdens corona

In deze tijd worden veel ondernemers zwaar getroffen door deze pandemie. Daarentegen zijn er ook weer ondernemers die nu de beste tijd van hun leven hebben omdat hun bedrijf zo hard groeit. Maar je bent toch een ondernemer geworden om problemen op te lossen? Dus probeer zo positief mogelijk te blijven en kansen te zien. Dit zal ervoor zorgen dat ook jij deze pandemie overleeft! 

Ga online

Doordat nu bijna heel Nederland thuiswerkt is iedereen online te vinden. Dit vormt een grote kans voor veel ondernemers aangezien je doelgroep zich nu online bevindt. Het zal wat lastiger zijn voor evenementen en horeca maar ook hier kun je creatief in zijn. Als voorbeeld nemen we nu even restaurants. Je zou ervoor kunnen kiezen om je kok online kooklessen te laten geven zodat mensen ook thuis lekkere gerechten kunnen maken. Daarnaast kan de kok ook lekker thuis werken en is je winstmarge erg hoog aangezien alles online gaat! Dit biedt dus ook een kans voor de horeca daarnaast zorgt het ook voor klantenbinding aangezien mensen toch iets van je blijven horen. 

Tijd vervulling

Doordat ook ondernemers nu thuis zitten is het misschien lastig om veel activiteiten te bedenken die je vanuit huis kunt doen. Maar ondernemers zitten natuurlijk niet stil en werken keihard aan hun business. Ook thuis zijn er genoeg dingen te doen om aan je bedrijf te werken zoals de administratie, social media bijhouden, klantcontact onderhouden en ga zo maar door. Met name social media is in deze tijd een erg handig middel om je bereik te vergroten. Een tip is om actief te blijven op social media en bijvoorbeeld een dagelijks/wekelijkse post te plaatsen waardoor klanten bekend blijven met je. 

De overheid

Ten slotte is het ook verstandig om de hulp van de overheid aan te nemen als je hiervoor geschikt bent. Er zitten namelijk wel een aantal voorwaarden aan het krijgen van bepaalde financieringen. Het zou kunnen zijn dat je je leningen niet meer kunt betalen doordat je te weinig inkomsten hebt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw klanten jouw facturen niet meer kunt betalen. Dan is het erg verstandig om een kredietverzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je jouw bedrijf tegen niet-betalende klanten en krijg je door de kredietverzekering alsnog een bedrag uitgekeerd.

Leerpunt

Misschien nog wel het belangrijkste zie dit als een leerpunt. Bedenk voor jezelf wat heb ik verkeerd gedaan? Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen? Wat kan ik beter doen? Door hierover na te denken ben je alvast voorbereid op een volgende tegenslag voor je bedrijf. 

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *