Financieel Weetjes

Welk effect heeft The Great Reset op crypto?

Er zijn verschillende manieren waarop Nederland en de rest van het westen in een economische crisis zitten. Deze crisis duurt nu al een hele tijd. Het ergste gedeelte is begonnen bij de corona crisis en wordt steeds erger door de sancties die de Europese Unie Rusland op heeft gelegd voor het aanvallen van Oekraïne.

Dit kan uiteindelijk als gevolg hebben dat de economische situatie in het westen op zijn kant wordt gelegd. Daarom zijn er al jaren plannen voor The Great Reset. Deze plannen zijn voorgesteld door het WEF (World Economic Forum).

Wat is The Great Reset precies?

Het uiteindelijke doel van The Great Reset is om een duurzame wereldeconomie op te bouwen. Dit is een visie die door de leider van het WEF genaamd Klaus Schwab en Prins Charles van Wales is voorgesteld. The Great Reset moet er uiteindelijk voor zorgen dat we van het kapitalistische systeem in het westen af kunnen komen door te investeren in een gedeelde vooruitgang en meer te kijken naar het milieu.

The Great Reset is tijdens de corona pandemie opgezet. Dit komt omdat er gedacht werd dat de corona pandemie een kans was om de wereldeconomie opnieuw vorm te geven. Door de wereldeconomie opnieuw vorm te geven, zal het mogelijk worden om economisch herstel sneller mogelijk te maken.

Volgens het WEF is The Great Reset te zien als een soort Vierde Industriële Revolutie. Dit houdt in dat de economie zich naar het internet verplaatst en er een openbare infrastructuur komt. Het doel is niet om het economische systeem van kapitalisme te veranderen, maar de hoeveelheid ongelijkheid aan te pakken. Dit wordt ook wel verantwoordelijk kapitalisme genoemd.

Crypto en The Great Reset

The Great Reset zal ook een grote invloed hebben op de markt van de crypto. Dit komt omdat de crypto in The Great Reset een hele grote rol gaat spelen. Aangezien de economie zich naar het internet verplaatst, is een decentrale neutraal geldsysteem ideaal. Crypto heeft dit te bieden.

Aangezien het geldsysteem van euro’s/dollars van tegenwoordig centraal en partijdig is, is dit geen goed systeem om mee te werken. Hierdoor verliest iedereen privacy en kan er precies gezien worden wie wat doet. Door de grote hoeveelheden macht die bij het geldsysteem van tegenwoordig komen te kijken, is het erg lastig om dit te laten leiden door een partij die onafhankelijk is.

Daarom is het decentrale systeem van crypto zo’n goede optie voor The Great Reset. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat niemand in staat is om de economische macht over te nemen. Iedereen die meewerkt aan crypto, zal ook helpen bij het in stand houden van de crypto. Hierdoor kan het crypto systeem ook nooit overgenomen worden.

Crypto kan ook helpen beschermen tegen de gevolgen die The Great Reset kunnen hebben op het systeem die we nu hebben. Hierdoor zullen er namelijk nog meer veranderingen volgen. Crypto zou de manier zijn om jezelf veilig te stellen voor de financiële problemen die the Great Reset met zichzelf mee zou kunnen brengen.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *