Business Ondernemen Weetjes

Hoe kun je declareren makkelijker maken?

Het is waarschijnlijk niet het leukste deel van zzp’er zijn. Desondanks is het wel iets wat je toch maar moet doen. Alle bonnetjes declareren is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan namelijk best zo zijn dat je wel alle bonnetjes gekregen hebt, maar dat je niet meer helemaal weet waar je deze allemaal hebt opgeslagen. Zeker als het gaat om bonnetjes voor zakelijk tanken, wil je wel dat je deze kunt declareren bij de Belastingdienst. Het gaat daarbij namelijk over best veel geld. Gelukkig zijn er wel hulpmiddelen die dit makkelijker kunnen maken voor jou. Een van deze hulpmiddelen is de zakelijke tankpas.

Zakelijke tankpas voor een zzp’er

Door gebruik te maken van een zakelijke tankpas hoef je je nooit meer zorgen te maken over de bonnetjes die je krijgt bij het tanken. Waar je voorheen altijd een veilige plek moest zoeken in je auto waar je de bonnetjes op kon bergen, hoef je met een zakelijke tankpas geen bonnetjes meer te vragen. Je krijgt aan het eind van de maand namelijk een overzichtelijke factuur opgestuurd waarop alles heel duidelijk staat. Zo wordt het declareren van het zakelijk tanken een stuk gemakkelijker. 

Betaal niet teveel

Een van de andere voordelen van een zakelijke tankpas is bijvoorbeeld dat je nooit teveel geld betaalt. Door gebruik te maken van een zakelijke tankpas betaal je altijd gewoon de pompprijs. Zo zul je niet voor onaangename verrassingen komen te staan bij de kassa. Dit kan flink wat geld schelen. In combinatie met het feit dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de bonnetjes, kan een zakelijke tankpas dus echt wel verschil maken voor jou  als zzp’er.

Waar kun je een zakelijke tankpas nog meer voor gebruiken?

Een zakelijke tankpas is natuurlijk primair bedoeld om te gebruiken voor het tanken. Mocht je naar een bepaalde plek moeten rijden als zzp’er, krijg je deze kosten vaak vergoed. Toch kun je zakelijke tankpassen vaak voor nog meer zaken gebruiken. Zo kun je er vaak ook mee parkeren of mee naar de wasstraat. Je kunt vaak zelfs gebruik maken van het OV als je een zakelijke tankpas bezit. Zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen van een zakelijke tankpas. Mocht je dus een keertje niet met de auto kunnen of willen gaan, dan kun je zonder problemen een keertje de trein of bus pakken. Het kan vaak allemaal met een zakelijke tankpas. Ook over de bonnetjes voor het parkeren en het openbaar vervoer hoef je je dan dus geen zorgen te maken.

Een zakelijke tankpas iets voor jou?

Mocht je als zzp’er betrekkelijk veel moeten reizen, dan kan het echt de moeite waard zijn om eens te kijken naar een zakelijke tankpas. Hiermee zul je jezelf een heleboel stress en moeite besparen en maak je het declareren ook een heel stuk makkelijker. Vaak hoef je ook maar heel weinig geld te betalen voor een goede zakelijke tankpas. Ga dus vooral op zoek naar de zakelijke tankpas die bij jouw wensen past.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *