Business

Hoe u in 7 stappen een snoep- of chocoladebedrijf start

Het zal je misschien verbazen te weten dat een van je favoriete hobby’s – natuurlijk het eten van snoep en chocolade – kan veranderen in een enorme onderneming om geld te verdienen.

De concurrentie is echter hevig en als je in deze snelgroeiende industrie wilt springen, heb je een plan nodig. Volg mee terwijl we naar zeven stappen kijken om van uw hobby een lucratieve onderneming te maken.

1. Weet wat er is

Als u geïnteresseerd bent in het starten van een snoepfabriek of chocolade fabriek, begint u waarschijnlijk met verkopen aan uw lokale markt. Het zal u misschien verbazen hoeveel concurrenten u al heeft. Dus voordat u te zwaar geïnvesteerd wordt, moet u onderzoeken wie speciaal snoep of chocolade in uw regio verkoopt en wat ze precies aanbieden. Kijk online en praat met lokale speciaalzaken om te bepalen wat ze in voorraad hebben en wat er uit hun schappen komt. Bezoek lokale snoepwinkels en doe je eigen verkenning – het loont altijd om te weten wat je concurrenten van plan zijn!

Nadat u de concurrentie heeft opgesomd, bedenkt u wat voor soort snoep of chocolade u wilt maken en verkopen. Als de markt overspoeld wordt met chocolade, maar weinig of geen concurrentie heeft voor harde snoepjes of karamel, dan is dat misschien wel de perfecte plek. Aan de andere kant, als je een chocoladerecept hebt dat echt uniek is en een eigen niche kan creëren, kun je misschien een stuk van die markt overnemen.

2. Beslis over uw verhaal

Veel succesvolle speciale etenswaren hebben verhalen achter zich en verhalen geven mensen een goed gevoel bij het kopen van producten. Het is ook wat hen onderscheidt van hun concurrentie. Stel je bijvoorbeeld voor dat je wordt geconfronteerd met twee chocoladerepen – een in een gewone verpakking met een gewone naam en de andere in een opvallende verpakking met een verhaal over exotische (en heerlijke) cacaobonen die zijn gered van de rand van uitsterven. Welke zou jij kopen? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het een goed idee om een ​​worstelende cacaoboon bijna net zo goed te bewaren als ik er graag een eet!

Maar het verhaal hoeft niet per se exotisch te zijn. Misschien heeft uw kind geholpen met het maken van het recept, of heeft u een formule die al generaties lang door uw gezin wordt gebruikt, tot leven gewekt. Wat het ook is, het is belangrijk dat je de consument meer laat zien dan alleen snoep – het moet tot zijn hart spreken. Nadat je je verhaal hebt geperfectioneerd, maak je een gedenkwaardige naam die je snoep of chocolade vertegenwoordigt, en ook je verhaal.

3. Maak het legaal

Zoals bij elk bedrijf, moet je een bedrijfslicentie en een verkoperslicentie hebben om het legaal te maken. U zult waarschijnlijk een gecertificeerde professional op het gebied van voedselveiligheid moeten worden, wat betekent dat u een cursus moet volgen die u leert hoe u voedsel veilig kunt bereiden en bewaren. Uw instelling zal ook regelmatig gezondheidsinspecties moeten doorstaan, net zoals een restaurant dat zou doen.

4. Beslis over uw ruimte

Aangezien u eetwaren verkoopt, heeft uw plaatselijke gezondheidsafdeling veel te zeggen over waar en hoe u uw bedrijf kunt runnen. Als u van plan bent snoep of chocolade uit uw keuken te maken, kunt u met ernstige beperkingen worden geconfronteerd, zoals het niet kunnen koken van ander voedsel of het hebben van huisdieren in uw huis.

Als u in een staat woont die dergelijke beperkingen heeft, wilt u misschien een commerciële keuken huren. Gelukkig kunt u sites online vinden met vermeldingen in uw regio. Sommige snoepfabrikanten huren keukens in restaurants tijdens hun vrije uren of op de dagen dat ze gesloten zijn. Anderen huren ruimte en zetten hun eigen commerciële keuken op. Zorg ervoor dat u contact opneemt met uw lokale gezondheidsafdeling om erachter te komen wat vereist is.

5. Denk aan financiering

Het mooie van de chocolade business is dat je heel klein kunt beginnen en vervolgens kunt uitbreiden naarmate je bedrijf groeit. Zo kunt u in het begin de kosten tot een minimum beperken. Schattingen voor opstartkosten variëren van $ 2.000 tot $ 50.000, wat een enorm bereik is. Uw opstartkosten worden bepaald door of u klein begint in uw eigen keuken of groots begint met een fabriek en bestelwagens.

Hoe je ook begint, je moet in ieder geval chocolade kopen. Je kunt chocolade inkopen bij een chocolade groothandel of chocolade zelf maken. Dan heb je het volgende nodig: Chocolade, verschillende vormen en vormen van vormen, professioneel keukengerei, bakplaten, potten en pannen en mengkommen zijn allemaal handige hulpmiddelen voor elke chocolade. Daarnaast moet je investeren in snoeppapiertjes, speciale dozen om ze in te bewaren, vetvrij papier, tassen, lollystokjes, knijpflesjes en wat je nog meer nodig hebt om je speciale ontwerpen te maken.

6. Denk aan verkopen

Er is zoveel concurrentie in deze branche, dus denk goed na over hoe je het nieuws over je product gaat verspreiden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en ze vereisen allemaal een andere aanpak en focus.

7. Bescherm je geheim

Heb je je ooit afgevraagd waarom kolonel Sanders zijn geheime recept zo streng bewaakte? Veel mensen zijn verrast om te horen dat je een recept niet legaal kunt copyrighteren. Dat betekent dat je je recept moet bewaken, zodat iemand niet steelt wat je snoep zo speciaal maakt. Als je snoep echter een unieke uitstraling heeft, is het mogelijk om dat te merken. U moet met een handelsmerkadvocaat spreken om het proces te starten.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *