Business Ondernemen Trends Weetjes

Elektrische palletwagen kopen? Hier moet je op letten

Elektrische palletwagen kopen? Hier moet je op letten

Stel: je zoekt naar een manier om efficiënter, sneller en bovenal veiliger te werk te gaan in een magazijn of werkplaats. In dit geval is het tijd om vaarwel te zeggen tegen de handpalletwagen en de elektrische palletwagen aan te schaffen. Hiermee kies je niet alleen voor minder fysieke belasting, maar ook voor snelheid en veiligheid.

Elektrische palletwagens zijn er in verschillende soorten en maten en het is dan ook belangrijk om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf. Zo weet je zeker dat je een pompwagen koopt waar je heel wat jaren gebruik van kunt gaan maken. Hier lees je waar je op moet letten bij de aankoop van een elektrische pompwagen.

1: Type palletwagen

In je zoektocht naar een elektrische palletwagen is het goed om te weten dat je meerdere opties hebt. Zo zijn er opties met en zonder plateau, maar kun je ook speciale stapelaar pompwagens aanschaffen voor een bestelbus of vrachtwagen. Hiermee is het mogelijk meerdere producten tegelijk mee te nemen. Een elektrische pompwagen met plateau is extra makkelijk, terwijl een pompwagen zonder plateau het mogelijk maakt zowel voor en achter de wagen te lopen. 

2: Het hefvermogen

Let ook goed op het hefvermogen van de elektrisch aangedreven palletwagen. De hefcapaciteit varieert van 1000 tot 2500 kg. De keuze voor hefvermogen is afhankelijk van het type product dat je moet vervoeren met de pompwagen. Het is belangrijk hier goed naar te kijken voordat je hier een keuze in maakt.

3: Overige aandachtspunten

Bedenk goed welke eigenschappen een palletwagen moet hebben: denk onder andere aan de lengte van de vorken, de afstand tussen de vorken en de tijdsduur dat je de palletwagen per dag nodig hebt. De wegomgeving speelt ook een rol in het kiezen van een elektrische pompwagen. Kijk ook naar de batterij: deze moet krachtig zijn, maar ook makkelijk te onderhouden zijn.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *